Mustafa: Sluge naprednjaka žele da preuzmu Savet Albanaca

Bujanovac, 4. januar 2023. Na optužbe Alternative za promene da su Partija za demokratsko delovanje (PDD), kojoj pripada, i Nacionalni savet Albanaca (NSA), koji vodi, zloupotrebile novac od kosovske vlade deleći ga njegovim partijskim saborcima, Ragmi Mustafa odgovara da dolaze od “sluga naprednjaka sa ciljem preuzimanja NSA”.

“Razvrat u horu od sluge naprednjaka, koji zaudara na klevetničko, ponižavajuće i omalovažavajuće smeće, ima za cilj samo preuzimanje NSA”, poručuje Mustafa na Fejsbuku.

Ovo  nije prvi put da je stranku predsednika Preševa Šćiprima Arifija povezao sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

Pored Alternative, sumnje na korupciju prilikom raspodele novca sa Kosova na konkursu za nevladine organizacije i pojedince iz Bujanovca i Preševa izrazile su i Demokratska partija Nagipa Arifija i Pokret za demokratski progress Šćiprima Muslijua, koje su zvanično zatražile od kosovskog premijera da preispita odluku od 29. decembra.

Stranke optužuju NSA i PDD: Novac od kosovske vlade dele svojim članovima

Mustafa je optužbe nazvao i budalaštinama.

Dodao je da oni koji ih iznose time samo pokazuju pravo lice.

“Od suštinske važnosti je očuvanje, zaštita i negovanje nacionalnog identiteta Albanaca u Dolini kroz kulturu, umetnost, medije i sport. To znači biti sa predškolcima, osnovcima, srednjoškolcima, studentima, školama fudbala, košarke i karatea. Medijskim kućama i pravim novinarima. Da se da prilika inovacijama i individualnim inicijativama u kulturi, umetnost i mnogim drugim oblastima”, piše Mustafa.

NSA: Verifikovani mandati, rok od 30 dana za dogovor o koaliciji

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *