Pajaziti: Nema šanse da Arifi, Kamberi i Musliju rasture koaliciju, vlast im je plen

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 17. januar 2023. Za stranke koje vladaju Bujanovcem i njihove lidere, Nagipa Arifija, Šaipa Kamberija i Šćiprima Muslijua, najvažniji su partijski i lični interesi koje ostvaruju dok su na vlasti i sigurno neće rasturiti koaliciju zbog neuspeha u postizanju dogovora oko većine u Nacionalnom savetu Albanaca (NSA), kaže potpredsednik opozicione Alternative za promene Arber Pajaziti.

Uprkos međusobnim optužbama koalicionih partnera za izdaju, ucenjivanje, finansijske zloupotrebe,  koje su kulminirale posle isteka roka za izbor rukovodstva saveta i neuspeha u pregovorima, oni će ostati zajedno, jer je, kako kaže Pajaziti, vlast na lokalu za njih veliki plen.

Žestoke optužbe među albanskim strankama zbog raspodele kosovskog novca

-Držaće se na vlasti koliko god mogu, odnosno do kraja mandata. Njih povezuje lični interes i ništa drugo, to im je najbitnije, tako da će ova loša vlast opstati do kraja – prognozira Pajaziti za Bujanovačke.

Njegov stav o opstanku vladajuće većine koju čine Arifijeva Demokratska partija (DP), Kamberijeva Partija za demokratsko delovanje (PDD) i Pokret za demokratski progres (PDP) Muslijua, identičan je onom koji je ranije izneo Nenad Mitrović, lider najveće srpske opozicione grupacije u bujanovačkoj skupštini.

Mitrović: Lokalna vlast ostaje, iako se tamo svi međusobno mrze

Pajaziti je naglasio da Alternativa sigurno neće učestvovati u privremenom organu koji treba da imenuje Ministartvo za ljudska i manjinska prava da upravlja Nacionalnim savetom u naredna dva meseca, do ponavljanja izbora.

-Neka se koalicioni partneri bave time, jer nas niko nije zvao kad su se dogovarali o većini u savetu, što je završeno fijaskom, a na naše pozive se nisu odazvali. Sad neka rade šta god hoće – poručio je Pajaziti.

Inače, nakon što kandidat Partije za demokratsko delovanje (PDD) za predsednika NSA Ragmi Mustafa nije dobio podršku koalicionih partnera sa lokala (DP i PDP) za još jedan mandat na čelu saveta iz ove stranke su saopštili da razmatraju na koji način će odgovoriti i najavili odluku u narednim danima.

PDD: Partneri iz vlasti u Bujanovcu su izdali i nas i ideju “Više Kosova u dolini”

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *