Arifi u Božinjevcu meštanima obećao hitno rešavanje problema

Bujanovac, 25. januar 2023. Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi posetio je Božinjevac i meštanima u sredu obećao pomoć u rešavanju brojnih komunalnih i infrastrukturnih problema.

Meštani sela Božinjevac obratili su se Štabu za vanredne situacije zbog dva najveća problema koja imaju. Prvi je reka koja se često izliva, naročito posle obilnih padavina, a drugi je booster stanica za vodosnabdevanje koja je prestala sa radom čim su počele prve kiše, jer je ušla podzemna voda i potopila motore.

-Predsednik Opštine Nagip Arifi izašao je juče na lice mesta da bi se lično uverio u probleme koje imamo i razumeo ono što tražimo – kaže zadovoljno predsednik MZ Božinjevac Dalibor Tasić.

Arifiju je, kako kaže, bilo drago što je lično došao i uverio se da je ono što meštani pričaju istina, smatra da je to sramota i obećava saniranje u najkraćem mogućem roku.

-Predsednik Opštine obećao je da će već danas dati nalog za 1300 metara kabla za uličnu rasvetu, da bi se postavilo osvetljenje na mestima gde ga nema i popravilo tamo gde ne radi – kaže Tasić za naš portal.

Arifi ispunjava obećanje Božinjevčanima (Video: Sastanak Arifija sa građanima)

Takođe, Arifi je meštanima obećao da će danas dati nalog da se proveri zašto ne radi booster stanica i da se sanira problem koji je izazvao oštećenje.

-Bio je na mestu gde se izliva reka, video da se tu izliva i kanalizacija i obećao da će rešiti i taj problem – dodaje Dalibor.

Arifi je razgovarao i sa Milanom Jovićem, čije je domaćinstvo najviše ugroženo zbog izlivanja reke i koji je već pretrpeo štetu. Naime, njemu je prošle godine stradala živina, a kuća u kojoj živi je na više mesta popucala zbog vode.

Tasić napominje da je ulica u kojoj se javlja problem asfaltirana, ali da se voda stalno zadržava i da je nemoguće proći pešaka, već samo kolima.

Priliku da se u to uveri imao je i predsednik Arifi, jer su se u trenutku njegove posete deca vraćala iz škole i nisu mogla da pređu ulicu.

Podsetimo, Arifi je u julu 2021. godine ispunio jedno obećanje Božinjevčanima tako što je rešio problem kanalizacije u selu, a najavio je rešavanje problema booster stanice i ulične rasvete, o čemu su Bujanovačke ranije pisale.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *