Nelegalno priključivanje drugih ostavlja gradsku crkvu bez vode, Komunalac ne reaguje

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. februar 2023. Na nelegalno priključivanje na vodovodnu mrežu objekata u neposrednoj blizini crkve Svetih apostola Petra i Pavla u Bujanovcu JP “Komunalac i dalje ne reaguje, a zbog toga je gradska crkva, kako tvrde, tokom većeg dela dana bez vode. U crkvi kažu da JP “Komunalac” ne preduzima ništa i da su do sada dobijali samo obećanja. Bujanovačke su o problemu sa vodosnabdevanjem gradske crkve pisale još u novembru prošle godine.

-Radi se o objektima koji su potpuno nelegalno priključeni, dakle bez vodomera, bez ičega. Troše našu vodu i zbog toga je nema u dovoljnim količinama za potrebe crkve – kaže naš sagovornik.

Bujanovačke su već pisale da je postojeća vodovodna mreža na tom potezu izgrađena za potrebe crkve. Kao takva je malog kapaiciteta, što znači da vode nema dovoljno i za privatne poslovne objekte koji niču poslednjih godina oko crkve.

Bujanovačka crkva danima bez vode zbog ilegalnih priključaka

-U komunalnom preduzeću su nam obećali da će ih isključiti sa mreže, ali to se još uvek nije dogodilo – kažu u crkvi.

 Na pitanje našeg portala zbog čega se ne sprečava nelegalno korišćenje gradske vode i da li će nešto preduzeti ovim povodom direktor JP “Komunalac” Ruždi Halili nije odgovorio do objave teksta.

Nije se javio ni na poziv novinara Bujanovačkih.

Dok se u susednim objektima voda nelegalno i nekontrolisano koristi ili otiče u prazno,   za crkvu koju vernici svakodnevno posećuju nema adekvatnog vodosnadbevanja, ostaje isti zaključak tri meseca posle prvog teksta Bujanovačkih.

Podsetimo, ne želeći da troše vodu sa gradske mreže na način koji bi se mogao okarakterisati kao nenamenski, gradska Crkvena opština obezbedila je za hram Svetih apostola Petra i Pavla alternativni izvor vode, iskopavanjem bunara u dvorištu crkve 2019. godine.

Bujanovačka crkva daje primer kako se štedi voda

 

 

 

Međutim, radi se o tehničkoj vodi, ne pijaćoj, a ni takve nema u dovoljnim količinama.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *