Ništa od Arifijevih obećanja Božinjevčanima: Pumpa za vodu još uvek ne radi, nema uličnog osvetljenja

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 20. februar 2023.  Obećanje predsednika opštine Bujanovac Nagipa Arifija da će u selu Božinjevac biti rešeni problemi sa vodosnabdevanjem i uličnom rasvetom još uvek nije ispunjeno, iako je prošlo mesec dana. „Obećanje – ludom radovanje“, kaže naš portal predsednik Mesne zajednice Božinjevac Dalibor Tasić. Bujanovačkim je u Opštini rečeno će već sutra ujutru rešiti problem sa rasvetom.

Meštani sela Božinjevac obratili su se opštinskom Štabu za vanredne situacije zbog reke koja se često izliva u tom selu, naročito posle obilnih padavina, tražili su i popravku buster stanice za vodosnabdevanje, koja je prestala sa radom čim su počele prve kiše, kao i zbog uličnog osvetljenja koje u selu ne radi mesecima, o čemu su Bujanovačke ranije pisale.

Arifi u Božinjevcu meštanima obećao hitno rešavanje problema

Gotovo mesec dana od posete predsednika opštine Bujanovac Nagipa Arifija ništa se nije dogodilo. Dalibor Tasić, predsednik MZ Božinjevac, kaže da se nadao da će nadležni izaći na teren bar kad se vreme prolepša, ali sada već gubi svaku nadu.

-Ništa nije urađeno, čekali smo dovoljno. Rekli su da će izaći na teren kad bude lepše vreme, a šta ćete lepše od trenutnog – kaže Tasić.

Ne samo da kablovi za rasvetu tako gde je nema nisu postavljeni, kako kaže, već nijedna sijalica koja ne radi nije zamenjena.

-Buster stanica nije puštena, a rekli da čekaju da se povuče voda pa da pošalju mašinu da očisti te kanale, međutim ni to se nije desilo – dodaje Tasić.

Načelnica opštinskog Odeljenja za investicije i razvoj, Fazila Azemović, kaže da je nalog još pre mesec dana izdat, ali da vremenski uslovi do prošle nedelje nisu dozvolili da se radovi izvrše.

-Ono što je u nadležnosti službe, a to je postavljanje kablova na stubovima i zamena postojećih sijalica, nije moglo do sada da se uradi zbog vremenskih uslova, što su znali i meštani sela, ali potrudićemo se da se to ubrzo reši – kaže Azemovićeva za naš portal.

U međuvremenu, predsednik MZ Božinjevac Dalibor Tasić dobio je poziv iz Opštine još jedno obećanje da će sutra ujutru u 8 časova izaći ekipa na teren i rešiti problem sa rasvetom, kao i  da će biti prosleđen nalog da se proveri zašto ne radi buster stanica.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *