Albanski političari iz Bujanovca i Preševa u Beogradu proslavili godišnjicu proglašenja kosovske nezavisnosti

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 23. februar 2023. U kosovskoj Kancelariji za vezu u Beogradu u sredu je prvi put obeležen dan proglašenja nezavisnosti Kosova, čemu su prisustvovali predstavnici opštinske vlasti u Bujanovcu i političari iz Preševa – od predsednika opštine Nagipa Arifija do savetnice kosovskog premijera Ardite Sinani. Izostao je jedino predsednik opštine Preševo i lider Alternative za promene Šćiprim Arifi.

Zamenik predsednika opštine Bujanovac Šćiprim Musliju objavio je da je u Beogradu “po prvi put proslavljena nezavisnost Kosova uz državnu himnu i zastavu”.

Bujanovačke su juče javile da je na obeležavanje pozvan i narodni poslanik iz Bujanovca i šef Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaip Kamberi.

 

Pratile su ga partijske kolege – Ragmi Mustafa, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca u prošlom mandatu, Kurtijeva savetnica za jug Srbije Ardita Sinani i predsednik bujanovačke skupštine Enver Ramadi.

Proslavu je organizovao Jetiš Jašari, šef Kancelarije za vezu Kosova u Beogradu.

Ova kancelarija otvorena je 2013. godine po dogovoru iz Brisela kojim su Beograd i Priština razmenili oficire za vezu.

Kosovo je 17. februara 2008. godine proglasilo nezavisnost koju Srbija ne priznaje, kao i pet zemalja Evropske unije, Rusija, Kina i druge zemlje.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *