Napadnute prostorije Ponoševog pokreta u Vranju

Bujanovac, 27. februar 2023. Iz vranjskog odbora Pokreta Srbija centar (SRCE) Zdravka Ponoša saopšteno je da su u noći između subote i nedelje napadnute prostorije pokreta. Kako navode predstavnici Pokreta, metalni stalak sa jarbolima i zastavama je odvaljen, a jedna zastava sa jarbolom je ukradena.

Njihovu akciju u subotu na gradskom šetalištu obezbeđivala je policija, jer je u isto vreme i na istom mestu Srpska napredna stranka organizovala skup, navode iz Pokreta, prenose Južne vesti.

-Pokret SRCE je 21. februara dobio dozvolu za postavljanje promotivnog štanda, da bismo od strane policije u petak, 24. februara oko 11 časova bili obavešteni da je dan kasnije Srpska napredna stranka, u isto vreme i na istom mestu odobren skup, te da bi zbog bezbednosti bilo dobro da nas štand pomerimo – kažu iz Pokreta.

Kako dalje navode, nisu pristali da pomere svoj štand, a od nadležnih zahtevaju da pronađu napadače na njihove prostorije.

-Ako je neko želeo da nam ovim putem i juče i danas pošalje poruku, da zna da smo je primili i da nas nije uplašila, naprotiv, još više nas je uverila da smo na pravom putu. Istražnim organima ostavljamo da urade svoj deo posla i da u najkraćem mogućem roku ponađu eventualne počinioce, i još bitnije, nalogodavce ovog huliganstva – piše u saopštenju.

Gradski odbor u Vranju Pokreta SRCE, čiji je osnivač bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije i predsednički kandidat Zdravko Ponoš, formiran je janura 2023. godine. Za predsednika odbora izabran je pravnik iz Vranja Slobodan Petrović.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *