Predsednik opštine Preševo: Kurti zabio nož u leđa Albancima u Preševskoj dolini

Bujanovac, 5. mart 2023. (foto Euronews Albania screenshot) – Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi kaže da je francusko-nemački plan za Kosovo “nož u leđa za Albance u Preševskoj dolini”, kako oni nazivaju područje Preševa, Bujanovca i Medveđe.

Povod za takvu ocenu je činjenica, rekao je Arifi u intervjuu za Euronews Albanija, što u ovom planu nisu ni pomenuti Albanci iz Preševske doline.

“U francusko-nemačkom planu mi se uopšte ne spominjemo, nema reciprociteta, o čemu je (kosovski premijer) Kurti ranije govorio. Izdani smo“, naglasio je Arifi u petak.

Po njegovim rečima, prihvatanje plana je nož u leđa i biračima kosovskog premijera Albina Kurtija, koji je ranije izjavljivao da neće prihvatiti Zajednicu srpskih opština (ZSO).

Arifi je i ranije kritikovao Kurtija govoreći da je potpuno je razjedinio albanske političare u Bujanovcu i Preševu, a odmah je reagovao i posle sastanka Vučić-Kurti u Briselu 27. februara, posle izjave kosovskog premijera da je bio spreman da potpiše evropski plan.

EU objavila Predlog sporazuma za Kosovo

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *