Srpski klubovi iz Bujanovca tražili pomoć od Vučića

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 15. mart 2023. Predstavnici srpskih sportskih klubova u Bujanovcu imali su u utorak sastanak sa šefom kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića, na kojem su izneli probleme sa kojima se suočavaju. Kažu da su naišli na ogromno razumevanje, a sastanak je bio veoma konstruktivan i obećana im je pomoć.

Posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Bujanovcu, 11. marta, iskoristili smo da mu se obratimo za pomoć i da zatražimo prijem u Predsedništvo, kako bismo ukazali na probleme koji se tiču svih sportskih klubova u Bujanovcu – kaže za naš portal Nenad Stajić, predsednik Košarkaškog kluba Plej 017.

Za svega dva dana, kako kaže, njima je zakazan sastanak sa šefom kabineta predsednika Srbije, na kome su naišli na ogromno razumevanje vezano za probleme sa kojima se suočavaju.

-Mi smo prezadovoljni. Razgovor je bio veoma koristan i konstruktivan. Pokazana je dobra namera da nam se pomogne, saslušali su nas, razumeli naše probleme i nadamo se da će u budućem periodu izaći sa konkretnim rešenjima i pomoći svim klubovima u Bujanovcu – dodaje Stajić.

On je, kako kaže, zastupao interese svih bujanovačkih klubova i izneo da svi oni imaju probleme, kao i da se zahvaljuju predsedniku Srbije Aleksandru Vučić što ih je udostojio i primio, jer nikada ranije se niko na tom nivou nije zainteresovao za njih.

Stajić navodi da sport u Bujanovcu nije u adekvatnoj meri sagledan od strane lokalne samouprave i da su sredstva, koja su budžetom predviđena za sport, jako mala i nedovoljna.

-Sport u Bujanovcu je na margini, jer budžet od 6 miliona dinara na godišnjem nivou nije dovoljan za sve naše klubove. Kad se to podeli na 30 klubova, sredstva koja dobijemo od Opštine su premala, zato smo morali da se obratimo državi, jer ako predstavnici lokalne samouprave kažu da nemaju više od toga da izdvoje za sport, onda nam drugo rešenje nije preostalo osim da tražimo pomoć od države – kaže Stajić za Bujanovačke.

Pored njega, sastanku u Predsedništvu prisustvovali su i predstavnici fudbalskog i karate kluba BSK.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *