Ministarka ekologije Irena Vujović sutra u gradskoj crkvi u Bujanovcu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 22. mart 2023. Ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović dolazi sutra u Bujanovac i posetiće gradsku crkvu Svetih apostola Petra i Pavla, potvrđeno je našem portalu u crkvi.

Dolazak ministarke se očekuje u 12:30 časova i planiran je razgovor sa građanima po pitanju ekologije i zaštite životne sredine.

Bujanovčani se godinama suočavaju sa ogromnim problemima koje prouzrokuje gradska deponija, a iz crkve su nekoliko puta ukazivali na zagađenje koje navodno prouzrokuje obližnja asfaltna baza, pa se očekuje da sve ovo bude predočeno ministarki.

Crkveni odbor Bujanovac: Protest i blokada puta ako inspekcije ne preduzmu nešto oko asfaltne baze

Vujović će pre Bujanovca obići manastir prohor Pčinjski kako bi lično predala odluku o proširenju zaštićenog Predela izuzetnih odluka „Dolina Pčinje“, čije sedište je upravo u manastiru.

Ona će kao znak zahvalnosti od Eparhije vranjske dobiti gramatu, saznaju Bujanovačke.

Kako je ranije objavljeno, zaštićeno područje „Dolina Pčinje“ je prošireno sa 2.606 na 4.228 hektara.

Da li će se ministarka sresti i sa predstavnicima opštinske vlasti u Bujanovcu pokušali smo da saznamo u kabinetu predsednika opštine Nagipa Arifija, ali bezuspešno.

Opština Bujanovac, naime, još uvek nije potpisala međuopštinski sporazum o deponijama, koji je iniciralo Ministarstvo za zaštitu životne sredine, što je izazvalo žestoku raspravu na sednici skupštine u ponedeljak.

Srpski odbornici napustili sednicu skupštine, albanska većina odbila sve predloge (video)

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *