SNS: Stranka se nije mešala u dodelu specijalizacija

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 4. april 2023. Nenad Mitrović, narodni poslanik i šef bujanovačkih naprednjaka, kaže da stranka nije uticala na dodelu specijalizacija u Domu zdravlja Bujanovac, o čemu je naš portal pisao prethodnih dana. Mitrović je naglasio da podržava odluku direktorke dr Daliborke Pavlović i Stručnog saveta, koji su, kako kaže, na osnovu utvrđenog kriterijuma dodelili specijalizacije.

-Direktorka Doma zdravlja Bujanovac dr Daliborka Pavlović nije član Srpske napredne stranke, kao ni niko od lekara koji su dobili specijalizaciju  i to su pouzdane informacije, jer ja kao predsednik OO SNS Bujanovac valjda znam ko su članovi stranke, a ko nisu – ističe Mitrović.

Bura oko specijalizacija u DZ Bujanovac: Za Bujanovčane nema, direktorka Pavlović negira bodovanje po partijskoj liniji

O dodeli specijalizacija, po njegovim rečima, nije odlučivao niko iz SNS, već Stručni savet i direktorka na osnovu jasno uspostavljenog kriterijuma od strane Upravnog odbora. Ti kriterijumi, kako kaže Mitrović, nisu od juče nego su isti godinama unazad. Lekari koji su se, kako kaže, prijavili za specijalizaciju bodovani su i to je procedura i pravilo koje se poštuje svuda pa i kod nas.

-To što neko ima osmicu iz nekog predmeta, a neko drugi desetku i ima veći broj bodova na osnovu toga, niti je Srpska napredna stranka kriva, niti direktorka – dodaje Mitrović.

Na pitanje kako komentariše način na koji je direktorka dodeljivala bodove kandidatima za radni doprinos, zbog kojih se neki od lekara koji su aplicirali za specijalizaciju smatraju oštećenima, Mitrović kaže:

-To je stvar direktorke, ona odlučuje kome će doktoru koju ocenu dati, jer ona procenjuje njihovo radno angažovanje, a ne SNS i ja. Neko može da dođe na posao tačno na vreme, ali se postavlja pitanje njegovog radnog učinka i kvaliteta rada, a ja nisam relevantan da to ocenim – zaključio je Mitrović.

Burne reakcije lekara Doma zdravlja zbog specijalizacija: Diskriminacija u režiji direktorke




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *