Policija najavila pojačane kontrole u saobraćaju

Bujanovac, 6. april 2023. Saobraćajna policija će tokom praznika pojačano kontrolisati saobraćaj, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Zbog povećane frekvencije saobraćaja, koja se očekuje na svim putnim pravcima u Srbiji usled predstojećeg verskog praznika Uskrsa i početka prolećnog raspusta za učenike osnovnih i srednjih škola, pripadnici saobraćajne policije preduzimaće pojačane mere u cilju omogućavanja nesmetanog i bezbednog odvijanja saobraćaja”, ističu u MUP.

Načelnik Uprave saobraćajne policije, pukovnik policije Slaviša Lakićević, izjavio je da će kontrola saobraćaja biti usmerena na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece u vozilima.

„Apelujemo na sve građane da budu strpljivi u saobraćaju, da poštuju propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja, zato što se tokom praznika dešava veći broj saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama, a najčešći uzrok je vožnja pod dejstvom alkohola“, poručio je načelnik saobraćajne policije.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *