Mitrović: Radi se na ispunjenju Vučićevih obećanja Bujanovčanima

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 19. april 2023. Mesec dana od posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Bujanovcu i njegovog obećanja meštanima nekoliko sela da će dobiti nove puteve građani pitaju kada će obećanje biti ispunjeno, na šta narodni poslanik i šef bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović odgovara da se već radi na tome.

Vučić je u Bujanovcu, pored ostalog, obećao asfaltiranje puta Novo Naselje – Rakovac (1,5 km) i Borovac – Novo Selo (4,5 km).

Na pitanje Bujanovačkih da li će i kada obećanja biti ispunjeno Mitrović kaže da pouzdano zna da Javno preduzeće „Putevi Srbije“ već radi na tome.

-Ljudi iz Puteva Srbije su već obišli neke deonice i pretpostavljam da već rade predmere, proračune i sve ostalo što je neophodno za početak realizacije bilo kog projekta. Konkretno, zasigurno znam i mogu da potvrdim da su obišli deonicu od Borovca do Novog Sela – kaže Mitrović.

Pored puteva, Vučić je u Bujanovcu, kao i prilikom posete 2019. godine,  obećao dovođenje investitora za Bujanovačku Banju i otvaranje bar jedne fabrike, ali i pomoć države u rekonstrukciji škola u Biljači i Velikom Trnovcu, selima u kojima žive Albanci.

Vučić u Bujanovcu obećao dolazak investitora, rekonstrukciju škola i asfaltiranje

Mitrović kaže da nema informacije o svemu što je notirano da treba uraditi, ali da je siguran da će predsednik ispuniti sve što je obećao.

Po pitanju ulaganja u infrastrukturu, naglasio je da se radi o direktnoj pomoći države koja je neophodna, jer opštinska vlast koju čine samo Albanci odbija da poštuje princip 60:40.

-Ja se iskreno nadam da ćemo u narednom periodu sa lokalnom samoupravom da uspostavimo korektnije i bolje odnose, odnosno da će konačno početi da poštuju paritet 60:40,  koji predviđa da 60 odsto sredstava iz opštinskog budžeta ide za albansku zajednicu, a 40 odsto za srpsku. To od 2020. godine nije slučaj, već ako za primer uzmemo samo ovogodišnji budžet jasno je da je novac za infarstukturu podeljen u odnosu 88:12 u korist albanske zajednice – kaže Mitrović.

Ovo nije prvi put da su meštani bujanovačkih sela tražili od predsednika asfaltiranje puteva. Nakon njegovog obećanja put su dobili Ljiljančani i Bogdanovčani 2019. godine.

Ljiljance-Bogdanovac, konačno

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *