Nema više milosti, Savez izbacuje Trnovčane iz Zone Jug

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 27. april 2023. Fudbalski klub Trnovac za koji nastupaju Albanci biće izbačen iz Zone Jug, jer Trnovčani ni u sredu (26. april) nisu odigrali meč 21. kola protiv Lugine u Preševu. „Propozicije takmičenja nalažu da se klub koji ne odigra dve utakmice suspenduje“, kaže predsednik Opštinskog fudbalskog saveza (OFS) Bujanovca Oliver Trajković.

On je našem portalu potvrdio da se Trnovčani juče nisu pojavili u Preševu, što je ocenio kao definitivno odustajanje od daljeg takmičenja.

-Zona Jug nije u nadležnosti opštinskog saveza, ali kao fudbalski radnik mogu da govorim o propozicijama takmičenja koje su jasne i kažu da ukoliko neki tim ne odigra dve utakmice, već se one registruju službenim rezultatom sledi suspenzija – kaže Trajković.

Meč sa Luginom Trnovčani su trebali da odigraju još 15. aprila, ali su to odbili, kao i odigravanje utakmice sa Alakincem nedelju dana ranije. Fudbalski savez Regiona istočne Srbije (FSRIS) ponudio je potom Trnovčanima novi termin za odigravanje utakmice sa Luginom, kako bi ostali u ligi, o čemu su predstavnici dve strane pregovorali prethodnih dana.

FS RIS: FK Trnovac ostaje u Zoni „Jug“, ali postoji samo jedan uslov

U međuvremenu je suspendovan i sudija Aleksandar Nikolić iz Leskovca, koji je na utakmici u Vladičinom Hanu 1. aprila između domaće Morave i Trnovca isključio trojicu gostujućih igrača. Nakon tog meča Trnovčani su zapretili da će odustati od takmičenja, optužujući savez za diskriminaciju na nacionalnoj osnovi.

Suspendovan fudbalski sudija koji je u Hanu isključio trojicu igrača Trnovca

Spekuliše se da je na definitivnu odluku FK Trnovac da istupi iz lige presudno uticala politika.

Bujanovačke su pokušale da od predsednika kluba iz Velikog Trnovca Jusufa Hasanija saznaju zašto se igrači juče nisu pojavili na terenu u Preševu, ali on nije odgovarao na naše pozive danas i prethodnih dana.

Iz istog razloga kao FK Trnovac, pre dva dana je Dinamo iz Vranja izbačen iz Okružne lige. Vranjski klub takođe nije odigrao dva poslednja prvenstvena meča, pa je u skladu sa propozicijama isključen iz takmičenja.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *