fbpx

Još 100.000 vaučera za odmor u Srbiji, evo ko može da ih dobije

Bujanovac, 16. maj 2023. (foto arhiva) – Pravo na novu turu vaučera u vrednosti od 5.000 dinara za odmor u Srbiji imaju penzioneri, studenti, zaposleni koji zarađuju manje od 70.000 dinara mesečno, nezaposleni, vojni invalidi i nosioci poljoprivrednog gazdinstva. Prijava se vrši na šalterima Pošte, gde se dostavlja potrebna dokumentacija, a putovanje mora da traje minimum pet noćenja.

Vaučeri za putovanja mogu da se koriste isključivo za putovanje u Srbiji, i to u ugostiteljskim objektima van mesta prebivališta ili studiranja korisnika. Vaučeri važe samo za ugostiteljske objekte koji učestvuju u programu subvencionisanja, a celokupni spisak nalazi se na sajtu mojasbija.rs.

Vaučer koji vredi 5.000 dinara može da se iskoristi samo ukoliko putovanje traje pet noćenja. Ako je račun veći, korisnik će morati sam da pokrije ostatak. S druge strane, ako je iznos računa manji, razlika ne može naknadno da se iskoristi.

Pored penzionera, studenata, nezaposlenih i zaposlenih čija mesečna primanja ne prelaze 70.000 dinara, po prvi put za vaučere mogu da se prijave i građani stariji od 65 godina, koji nisu u penziji.

Vaučer može da koristi samo lice na čije je ime on izdat, što znači da niko ne može svoj vaučer nekome da pokloni. Građani mogu da se prijave na šalterima Pošte Srbije, a prvi korak je popunjavanje formulara koji može da se preuzme na sajtu mojasrbija.rs.

Kada su u pitanju penzioneri, oni treba da dostave dokaze o ostvarenom pravu na penziju koju je izdala banka na teritoriji Srbije. Građani stariji od 65 godina koji nisu penzioneri, treba da dostave potpisanu izjavu da ne ostvaruju pravo na penziju, koji može da se preuzme na sajtu Pošte.

Zaposleni treba da donesu originalnu potvrdu o zaposlenju, kao i o ostvarenoj zaradi za mesec pre podnošenja isplate. Dakle, zaposleni koji danas planira da podnese prijavu za vaučer, treba u Poštu da odnesu potvrdu o plati koju su zaradili u decembru.

Studenti uz prijavu treba da prilože i potvrdu visokoškolske ustanove o statusu studenta prvog, drugog ili trećeg stepena za tekuću akademsku godinu.

Na samoj prijavi, osim osnovnih podataka o korisniku, treba da se navedu i naziv ugostiteljskog objekta, s obzirom na to da dobijeni vaučer može da se koristi samo u objektu za koji se korisnik prijavio.

Rezervacija treba da se izvrši pre prijavljivanja za vaučer, a ugostitelji treba korisnicima da dostave potpisanu potvrdu o rezervaciji. Uz navedenu dokumentaciju, potrebno je da korisnik priloži potvrdu o rezervaciji, ličnu kartu ili pasoš.

Potrebnu dokumentaciju za maloletno ili poslovno nesposobno lice prilaže roditelj ili staratelj.

Naknadne reklamacije se ne uvažavaju, tako da je neophodno da korisnik na licu mesta proveri tačnost svih podataka koje je naveo. Takođe, prijava treba da se obavi najkasnije 30 dana pre datuma putovanja.

Kako je broj vaučera ograničen na 100.000, rangiranje prijava vršiće se na osnovu datuma i vremena prijema na šalteru Pošte.

Veliko interesovanje za turističke vaučere, Bujanovčani za odmor biraju banje
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *