Radnici Jumkovog pogona koji žele na miting dobijaju slobodan dan, iz Bivode ide ko želi

Piše: N. Stevanović

Predrag Denčić

Bujanovac, 24. maj 2023. (foto SNS Bujanovac) – Direktori Bivode i  pogona Jumka u Bujanovcu, naprednjaci Predrag Denčić i Nebojša Kostić, tvrde da radnici ovih fabrika samostalno odlučuju da li će ići na miting Aleksandra Vučića 26. maja u Beogradu i da oni kao rukovodioci nikoga na to nisu prisiljavali.

Kostić kaže da će svi zaposleni koji žele da idu na miting dobiti slobodan dan u petak, a za radnike Bivode „će se tek videti“, kako je Bujanovačkim rekao direktor Denčić. Direktor pogona Jumka se ranije već isticao u predvođenju radnika na razne skupove stranke, što je dokumentovao i fotografijama. Jednu od tih fotografija sa Fejsbuk stranice SNS Bujanovac objavili smo kao naslovnu. Na mitinzima SNS redovni su i radnici Bivode i njihov direktor.

Koliko radnika će krenuti za Beograd u petak direktori nisu mogli da kažu.

-M nismo ništa organizovali, ići će ko želi da ide, prisile nema, jer ja nemam načina da nekog prisilim niti želim to da radim – tvrdi Denčić.

Da je „sve dobrovoljno“ kaže i Kostić iz Jumkovog pogona u kojem radi stotinak radnika – a trećina su Albanci, kako je naglasio.

Direktori su članovi Opštinskog odbora SNS u Bujanovcu. 

I njihov šef Nenad Mitrović ranije je u izjavi Bujanovačkim rekao da niko neće prisiljavati građane da idu na miting, a da će stranka svakako organizovati put.

Koliko će Bujanovčana krenuti za Beograd pokušali smo da saznamo danas, ali Mitrović nije odgovorio do objave teksta.

Direktor vrtića: Roditelji i deca neće trpeti zbog mitinga 26. maja

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *