Čuveni Piki Odžačar otvorio sezonu letovanja, evo kako za male pare uživa u Grčkoj

Piše: I. Jovanović

 

Bujanovac, 27. maj 2023. Bujanovčanin Dobrivoje Menković, zvani Pina ili Piki Odžačar, među prvim sugrađanima koji je otvorio sezonu letovanja u Grčkoj, šalje tople pozdrave iz Asprovalte svim svojim Bujanovčanima i poručuje da je letovanje u maju daleko isplativije od letovanja u sezoni.

-Fenomenalno je, vreme je super, more toplo taman kolko treba, još uvek nisu mnogo skočile cene, tako da pozivam sve Bujanovčane da dođu i lepo se provedu – kaže Pina za naš portal.

Svi oni koji dobro znaju Pinu, a verujemo da ih je mnogo, znaju da ovaj gradski lik svake godine otvara i zatvara sezonu kupanja u Grčkoj, odnosno da letuje dva puta u toku godine.

-Sad sam u Asprovalti, a već sam pikirao Nei Pori za septembar, našao sam ponudu od 55 evra za 10 dana, pa videćemo – kaže Pina kroz osmeh.

Na svom fejsbuk profilu on svakodnevno objavljuje fotografije sa letovanja i koristi priliku da pokaže sve blagodeti zasluženog odmora.

Da je avanturista u duši pokazuje činjenica da ne sedi samo u jednom mestu, već koristi priliku da sa prijateljima prošeta do Stavrosa, Nea Vrasne i ostalih okolnih mesta.

Pitali smo ga kakve su cene u predsezoni i da li je moguće da za male pare provedemo desetak dana na moru.

-Cene smeštaja su sad dosta niže u odnosu na sezonu, ja sam sa prijateljima uzeo dupleks po ceni od 70 evra za 15 dana, a moglo je da se nađe i za 55 evra – kaže Pina.

Ako se, kako kaže, ponese malo hrane iz Bujanovca, onda letovanje neće puno da košta.

-Poneli smo nešto hrane, a ostatak kupujemo ovde, skuplje je nego kod nas, ali svakako dosta jeftinije od cena koje će biti u julu i avgustu – dodaje Pina.

Drelja Ogorelja i ove godine okupio Bujanovčane, folklor, Ćazine delije, kljukanje jajca i Pina kao sudija (Video & Foto)

Cena hleba se, kako kaže, kreće od 1,50 do 5 evra, zavisno od toga da li je domaći, raženi i slično.

Kada je povrće u pitanju, za kilogram paradajza potrebno je izdvojiti od 1,50 do 3 evra, paprike od 1,50 do 5, krompira od 1,20 do 1,50, tikvice 1,20, kupusa 1,60 evra po kilogramu, dok jedan krastavac iznosi 0,70 evra.

-Kilogram banana je 2,30 evra, pomorandža 1,40, jabuka i limuna 1,90, a najskuplji je kivi i košta 2,60 evra po kilogramu – kaže Pina.

Ono što bi svakog od nas interesovalo je koliko koštaju giros, pivo, kafa i ostali osvežavajući napici.

-Cena girosa se kreće od 3,50 do 5 evra, dok je pivo od 1,50 do 5 evra. Ljubitelji kafe sa mlekom ili nesa neka spreme 3,50 do 5 evra – kaže Pina.

Oni koji ne vole brzu hranu i posetu restoranima, već im više odgovara spremanje ručka u apartmanu, mogu po cenama skoro kao u našim prodavnicama da kupe sveže meso.

-Pileće belo meso i svinjetina su kao kod nas, piletina je 7 evra, a svinjetina 5,30 evra po kilogramu – ističe Pina.

Da Bujanovčani vole more i van sezone potvrđuje šarmantni bujanovački odžačar koji kaže da je već sreo svog sugrađanina koji je porodično došao u Asprovaltu na odmor.

-Pozdravljam sve u Bujanovcu, vidimo se za nekoliko dana, jer se odmor bliži kraju – kaže Pina za kraj našeg razgovora.

 




One thought on “Čuveni Piki Odžačar otvorio sezonu letovanja, evo kako za male pare uživa u Grčkoj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *