Poslednji školski dan bujanovačkih maturanata, sve spremno za slavlje

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 29. maj 2023. (Foto arhiva)- Maturanti bujanovačkih srednjih škola „Sveti Sava“ i “Sezai Suroi” u utorak završavaju školsku godinu. Poslednji radni dan, kao i kraj srednje škole, “Svetosavci” će obeležiti slavljem uz trubače na gradskom trgu u 12 sati, a zatim će žurku uz DJ nastaviti u jednom lokalnom kafiću. Njihovi albanski drugari neće izlaziti u grad, ali će matursko veče proslaviti 10. juna u Bujanovcu.

Maturanti “Svetog Save” slaviće dva dana kasnije, 12. juna, ali u jednom restoranu u Vranju.

„Svetosavce“ koje smo u ponedeljak zatekli u kafiću pitali smo šta očekuju od sutrašnjeg dana, na šta su svi u glas odgovorili: „Da se lepo provedemo“.

-Očekujem da poslednji školski dan bude veseo, zabavan, da sa društvom proslavimo uspešno završenu srednju školu i da nam to ostane u jednom lepom sećanju – kaže za Bujanovačke jedna od maturantkinja „Svetog Save“.

Svi su, kako kažu, pripremili majice sa odštampanim natpisima i porukama karakterističnim za svaki smer i jedva čekaju da sutra čuju trubače i da slavlje krene.

Pitali smo ih da li je sve spremno i za proslavu maturske večeri, koja će biti 12. juna, i koliko koštaju pripreme za taj važan dan u njihovom životu.

Maturanti obasjali Bujanovac (foto&video)

-Ja sam spremna. Mene je sve, uključujući haljinu, cipele, torbicu, nakit, frizuru, šminku i poklone, koštalo 500 evra – kaže druga maturantkinja.

Cifra od 500 evra je, kako kažu, prosek.

Za kraj smo ih pitali koji su im dalji planovi i da li će nastaviti školovanje, na šta smo dobili odgovor da većina maturanata planira upis na fakultet.

-Većina nas će upisati medicinu u Nišu, Beogradu ili Novom Sadu, dok manji broj učenika našeg odeljeja planira da nastavi školovanje na nekom drugom fakultetu – kaže maturantkinja medicinskog smera.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *