Kamberi sa ambasadorom SAD i šefom OEBS-a: Težak položaj Albanaca u Srbiji

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 30. maj 2023. Narodni poslanik iz Bujanovca i šef Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaip Kamberi sastao se danas u Beogradu sa ambasadorom SAD u Srbiji Kristoferom Hilom i šefom Misije OEBS-a Janom Bratuom. Kako navodi Kamberi, sa dvojicom diplomata je razgovarao o “teškom položaju Albanaca Preševske doline i dugom zanemarivanju” koje trpe.

“Težak položaj Albanaca Preševske doline i dugo zanemarivanje koje zahteva hitne i neophodne mere bile su teme razgovora na ovom  sastanku”, objavio je Kamberi.

Hil i Bratu se nisu oglašavali povodom sastanka, a objava na ovu temu nema ni na zvaničnim stranicama ambasade i misije na društvenim mrežama.

Kamberi je diplomate nazvao velikim prijateljima.

“Zahvaljujem ambasadorima na njihovoj posvećenosti u unapređenju prava manjina u zemlji”, naveo je on.

Hil se sa Kamberijem sastao i krajem marta u Bujanovcu, a prilikom te posete je praktično odbacio zahteve albanskih političara za “uključivanje Preševske doline u Briselski dijalog”,  poručivši da dijalog Beograda i Prištine nema nikakve veze sa pravima Albanaca u Srbiji.

Ambasador Hil: SAD ne podržavaju zahteve Albanaca sa juga Srbije, Amerika protiv reciprociteta, zajednice opština i uključivanja u Briselski dijalog




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *