Sve o izborima za mesne zajednice, u Bujanovcu se glasa na ovih 8 mesta

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 1. jun 2023. (foto arhiva izbori 2018) – Za izbore za mesne zajednice na teritoriji bujanovačke opštine, koji se održavaju u nedelju (4. jun), građani neće dobijati pozive za glasanje, što je praksa pred svake izbore. Nasim Redžepi, načelnik Opštinske uprave, u čijoj nadležnosti je slanje poziva, kaže za Bujanovačke da za izbore za mesne zajednice to nije predviđeno.

-Sve što stoji u uputstvu za sprovođenje izbora Opštinska uprava je dostavila mesnim zajednicama. Pozivi nisu obaveza i na mesnim zajednicama je da obaveste građane o izborima – kaže Redžepi.

Iz MZ Bujanovac su tokom jučerašnjeg dana obilazili građane i obaveštavali ih gde da glasaju.

Bujanovačke su u ponedeljak javile da će se 4. juna birati članovi saveta 29 mesnih zajednica, a građani će glasati na 39 biračkih mesta, od koji je 8 u Bujanovcu. Izbori neće biti održani jedino u MZ Zarbince.

Izbori za MZ: U Bujanovcu 22 kandidata za 21 mesto u savetu

U zavisnosti od toga gde žive, Bujanovčani mogu da glasaju u zgradi Opštinske uprave, Domu kulture, Vrtiću, Domu zdravlja, OŠ „Naim Frašeri“, OŠ „Branko Radičević“, DIB i SŠ „Sezai Suroi“.

Na izborima u Velikom Trnovcu glasaće se na 4 biračka mesta – OŠ „Muharem Kadriu“ u Gaš mahali i u objektu škole u Strukarskoj mahali, vrtiću i lokalu Ismajila Halimija.

U ostalim selima biće otvoreno po jedno biračko mesto u sedištima mesnih zajednica.

Glasa se od 7 do 20 časova.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *