Zbog FK Ternoci odlaže se konkurs za sport, iz opštine demantuju

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 1. jun 2023. – Jedini konkurs koji Opština Bujanovac još uvek nije otvorila jeste onaj za raspodelu sredstava sportskim kolektivima, a predstavnici pojedinih srpskih klubova sumnjaju da se konkurs odlaže zbog toga što Fudbalski klub Trnovac ne bi mogao da dobije novac. Naime, ovaj klub je ranije izbačen iz takmičenja u Zoni Jug i po propozicijama dosadašnjih konkursa ne bi mogao da konkuriše za pare iz opštinskog budžeta, bar ne za prvi tim, koji donosi i najviše.

Međutim, šef kabineta predsednika opštine Sali Salihi demantuje navode da je razlog što još uvek nema konkursa aktuelna situacija u kojoj je FK Trnovac. On je Bujanovačkim danas rekao da je konkurs u pripremi i da će uskoro biti objavljen.

FK Trnovac je iz Zone Jug izbačen krajem aprila, nakon što su Trnovčani odbili da odigraju tri utakmice zbog prekida meča u Vladičinom Hanu kada su tri prvotimca ovog kluba gotovo istovremeno isključena. Tada su optužili savez da ih diskriminiše zato što je FK Trnovac klub Albanaca.   

Nema više milosti, Savez izbacuje Trnovčane iz Zone Jug

Zbog svega toga, ukoliko bi konkurs bio sada otvoren, Trnovčani zaista ne bi mogli da podnesu prijavu, jer ne bi mogli da dostave obaveznu potvrdu saveza ili lige u kojoj učestvuju, bar ne za prvi tim. Mlađe selekcije ovog kluba su nastavile da se takmiče, ali se za mlađe kategorije dodeljuje znatno manje novca.

Inače, FK Trnovac poslednjih nekoliko godina dobija najviše novca iz budžeta – 2021. godine i protivno pravilima konkursa, koji je nakon žalbi srpskih sprotskih klubova poništen.

FK Ternoci najviše novca od opštine, slede rukometaši i fudbaleri BSK

Aktuelna sezona u Zoni Jug se završava 11. juna, a FK Trnovac preostaje da se u septembru pred početak sledeće sezone prijavi za učešće u nižem rangu, odnosno Pčinjskoj okružnoj ligi, rečeno je Bujanovačkim u Opštinskom fudbalskom savezu Bujanovca.

Ukoliko ne dođe do novih komplikacija Trnovčani bi tada mogli da dobiju potvrdu neophodnu za učešće na konkursu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *