OIK: Zatvorena biračka mesta, zvanični rezultati izbora u ponedeljak

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 4. jun 2023. Svih 39 biračkih mesta na kojima su danas građani opštine Bujanovac glasali za članove saveta mesnih zajednica zatvoreno je tačno u 20 časova. Glasanje je proteklo bez većih problema, kaže za Bujanovačke predsednik Opštinske izborne komisije Fejzi Bećiri.

-Nemamo prijavu da neko biračko mesto nije zatvoreno na vreme. Tokom današnjeg izbornog procesa je bilo lakših nepravilnosti, ali su sve otklanjane u roku od 10 do 15 minuta, tako da mogu da kažem da je izborni dan protekao kako treba – rekao je Bećiri našem portalu nešto posle 20 časova.

Prvi zvanični rezultati izbora za članove saveta u 29 mesnih zajednica, kako je rekao, biće poznati u ponedeljak u 14 časova, za kada je zakazana sednica izborne komisije.

Bujanovačke su ranije danas javile da je najneizvesniji ishod izbora u najvećoj mesnoj zajednici u opštini – MZ Bujanovac, gde se za 21 mesto u savetu bori  22 kandidata – 11 iz srpske i isto toliko iz albanske zajednice.

Građani biraju članove saveta mesnih zajednica: Neizvesno u MZ Bujanovac (foto)

Ako je suditi po biračkom mestu broj 33 u zgradi Opštinske uprave, Bujanovčani nisu bili zainteresovani za ove izbore. Naime, kako nam je rečeno na licu mesta pred samo zatvaranje birališta, svoje glasačko pravo iskoristilo je svega stotinak građana od 2.119 koliko ih je u biračkom spisku.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *