Raspust od danas, vrata škola otvorena do 20. juna

Bujanovac, 6. jun 2023. – Raspust za osnovce i srednjoškolce u Srbiji počinje danas, ali vrata škola ostaju otvorena do 20. juna za one koji bi da poprave ocene, ali i za učenike na dopunskoj nastavi, u slobodnim aktivnostima i produženom boravku. Roditelji su dobili upitnike da se izjasne da li će njihova deca učestovati u aktivnostima.

Vršilac dužnosti ministra prosvete Đorđe Milićević izjavio je da postoji zakonsko uporište da se školska godina završi dve nedelje ranije, kao i da će đaci imati priliku da do 20. juna poprave ocene, prenosi RTS.

„Devedeset pet odsto naučno-nastavnog programa je realizovano. Postoji odstupanje od pet odsto koje je u zakonu dozvoljeno“, objašnjava Milićević.

Direktorka škole „Sveti Sava“: Kraj školske godine kad svaki učenik bude zadovoljan ocenama

Naveo je i da nije reč o ishitrenoj odluci, da se ocene zaključuju 6. juna, ali da nastavnici predlažu zaključavanje ocena, a sa tim upoznaju roditelje i učenike.

“Ostavljaju na raspolaganju roditeljima i učenicima da razmisle li će do 20. juna, kroz određeni modalitet, đak želeti da pokuša da popravi ocene“, rekao je Milićević u emisiji Oko.

Vlada Srbije je zbog tragedija koje su duboko pogodile čitavo društvo donela odluku da se školska godina završi 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji.

„U ovom trenutku, važnije je nego ikada, da se usredsredimo na ono što je najbolje za našu decu, jer ona zaslužuju našu potpunu podršku, ljubav i brigu“, istaknuto je u saopštenju.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *