Bujanovačke škole na albanskom: Postupamo po preporukama ministarstva

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 8. jun 2023. U bujanovačkim školama u kojima se nastava odvija na albanskom jeziku strogo prate preporuke Ministarstva prosvete tako da će učenici Osnovne škole „Naim Frašeri“ i Srednje škole „Sezai Suroi“ imati priliku  do 20. juna da poprave svoje ocene na dodatnoj i dopunskoj nastavi.

-Đaci su do danas imali rok da se prijave za dodatnu i dopunsku nastavu, kako bismo napravili raspored nastave – kaže za Bujanovačke Fadil Ebibi, direktor OŠ „Naim Frašeri“.

Po rečima Ebibija, za dodatne i dopunske aktivnosti nisu se prijavili samo učenici koji nisu zadovoljni ocenama, već i oni koji su zadovoljni, ali žele da dolaze u školu do 20. juna.

-Sve radimo po preporuci Ministarstva, roditelji i učenici su upoznati sa svim odlukama – dodaje Ebibi.

Da isto postupaju potvrdio nam je i zamenik direktora škole „Sezai Suroi“ u Bujanovcu, Bujar Mustafi.  On je za naš portal rekao da je škola otvorena do 20. Juna za sve učenike koji žele da prisustvuju dodatnoj i dopunskoj nastavi.

-Svaki nastavnik radi sa grupom učenika koji nisu zadovoljni ocenama. Roditelji i učenici su upoznati sa predlogom zaključne ocene, kao i sa načinom kako mogu da je poprave – kaže Mustafi.

Šta o ovome misli profesor u penziji Zulfikar Sejdini možete videti u tekstu ispod.

Profesor Zulfo: Nečuveno je da se traži saglasnost roditelja za ocenu, korenite promene ili propast školstva




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *