Lopardinčani organizuju humanitarni koncert za malu Teodoru: Nastupaju folkeri Esad Plavi i Jasmin (video)

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 8. jun 2023. Folk pevači Esad Plavi i Jasmin Muharemović održaće humanitarni koncert  11. juna na školskom igralištu u selu Lopardince od 15 časova. Sva prikupljena sredstva biće usmerena na račun desetogodišnje Teodore Stajić iz Vrtogoša kako bi joj se pomoglo da ode na lečenje u Tursku.

Organizatori ovog humanitarnog koncerta su Mesna zajednica Lopardince i Crkveni odbor Lopardince, u saradnji sa humanitarnom organizacijom Budimo ljudi.

Ulaz je besplatan, a posetioce očekuje bogat kulturno-umetnički program, kao i obezbeđena hrana i piće.

-Od 9 sati počinje manifestacija, odnosno počinje kuvanje pasulja, gulaša i pripremanje roštilja za sve naše sugrađane. Jelo i piće biće besplatni za sve posetioce, a na nekoliko mesta biće postavljene kutije za pomoć maloj Teodori, u kojima građani mogu da prilože onoliko koliko mogu i žele – kaže za Bujanovačke Goran Kostić iz Lopardinca.

Kulturno umetnički program počeće nastupom KUD „Vrelo“ iz Rakovca, a nastaviće se koncertom Esada Plavog i Jasmina Muharemovića od 15 časova.

Esad Plavi je već nastupao u Lopardincu krajem prošle godine, a snimak možete videti OVDE.

Postoji mogućnost da se tog dana održi i turnir u malom fudbalu, jer su se neke ekipe javile sa željom da pomognu Teodori.

-Javile su nam se albanska fudbalska ekipa iz Samoljice, romska iz Novog naselja, kao i dve srpske ekipe iz Lopardinca i Vrtogoša. Njihov predlog je da se održi turnir u malom fudbalu, ali o tome sad ne možemo ništa precizno da kažemo, jer sve zavisi od prostora i mogućnosti – dodaje Kostić.

Organizatori pozivaju sve Bujanovčane da dođu u što većem broju i da podrže ovu humanitarnu akciju, jer je zdravlje male Teodore na prvom mestu.

Podsetimo, Teodora Stajić, desetogodišnja devojčica iz Vrtogoša, ima epilepsiju od ranog detinjstva, dnevno i po nekoliko desetina epileptičnih napada. Preporučeno joj je lečenje matičnim ćelijama u Turskoj, za koje je potrebno oko 7 miliona dinara koje porodica Stajić ne može sama da prikupi, o čemu su Bujanovačke ranije pisale.

Za pomoć Teodori otvoreni su računi preko fondacije „Pokreni život“, porukom 140 na 3800 pomažemo Teodori da ima srećnije detinjstvo. Cena poruke je 200 dinara.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *