Behluli za Bujanovačke: Šćiprim Arifi je, a ne država, zabranio albanske filmove

Bujanovac, 12. jun 2023. – Saradnik portala Bujenovačke Nedzat Behluli iznosi za naš portal stav oko zabrane prikazivanja dva albanska filma u Bujanovcu, objašnjavajući o čemu se, iz njegovog ugla, zapravo radi. Njegov tekst napisan za Bujanovačke prenosimo u celosti:

“Nisam planirao da se javno izjašnjavam o zabrani prikazivanja filmova tokom vikenda u Bujanovcu, ali kada kažu da nisam smeo da pričam o vrućim temama, još više sam inspirisan da pričam bez rukavica..

Dakle, finansiranje za proizvodnju ovih filmova pokriva Vlada Kosova, dok je od početka ovog projekta gradonačelnik opštine Preševo Šćiprim Arifi ironičan. On je čak, zbog ovog projekta,  popodneo i tužbu Specijalnom sudu Kosova preko advokata iz Gnjilana koji je, gle čuda, pre nekoliko dana uhapšen zbog korupcije.

Ragmi Mustafi za Bujanovačke o zabrani prikazivanja albanskih filmova: Postprodukcija u režiji policije

Premijera ovih filmova planirana je da bude prikakazana u Domu kulture u Preševo, ali to nije dozvoljeno i premijera je premeštena u Dom kulture u Bujanovcu.

U međuvremenu, napisano je anonimno pismo koje je prihvatilo Tužilaštvo u Vranju, gde se navodi da ovi filmovi izazivaju međunacionalnu mržnju. Pismo je napisano u Opštinskoj upravi Preševo, gde vlada Šćiprim Arifi!”.

“Zašto optužujete državu da zabranjuje premijeru filmova?”

”Normalno je da Tužilaštvo, kada dobije anonimni prijavu ovakvog sadržaja, naloži Policiji da procesuira slučaj i preduzme operativne mere radi provere. Tako radi svaki organ gde funkcioniše pravna država!”

“Adresa naručioca zabrane filmova je kod onoga ko svakodnevno u medijima govori pritiv premijera Albina Kurtija”, navodi Behluli u tekstu za Bujanovačke.

Kamberi: Obavestiću međunarodne institucije o zabrani prikazivanja dva albanska filma

“Tužilaštvo je u ovom slučaju postupilo po dužnostima i ovlašćenjima koje ima”, zaključuje Behluli.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *