Alternativa: Šćiprim Musliju trguje patriotizmom

Piše: N. Stevanović

Musliju: Već smo se dogovorili sa Arifijem i Mitrovićem

Bujanovac, 26. jun 2023. -Odbornici opozicione Alternative za promene u bujanovačkoj Skupštini žestoko su kritikovali dogovor Nagipa Arifija i Šćiprima Muslijua, o čemu su Bujanovačke ranije danas pisale, ocenivši da se Musliju sve vreme poziva na patriotizam dok „trguje  radnim mestima za članove svoje patrije“.

-Pa vi ste hteli da 9. juna srušite albansku vlast zbog radnih mesta, a sve vreme se pozivate na patriotizam – rekao je odbornik Florim Agaj iz Alternative, stranke koja je ranije istupila iz svealbanske koalicije.

Podsetimo, odbornici Pokreta za demokratski progres (PDP) Šćiprima Musliju nisu se pojavili na sednici 9. juna što je uzrokovalo neizglasavanje odluke o završnom računu opštine, a potom i prekid sednice. Ova stranka ima 4 odbornika od kojih zavisi vladajuća većina.

Predsednik opštine novcem svih građana čuva većinu: Arifi zapošljava kadrove svog zamenika Muslijua

Bujanovačke su saznale da Musliju uslovljavljava Arifija zahtevajući zapošljavanje za stalno članova PDP u javnim preduzećima i ustanovama.

-Optužujete nas da smo Vučićeva stranka, a sada saznajemo da ste vi sa SNS i Arifijem postigli dogovor o koaliciji 2020. godine posle lokalnih izbora. Sve pričajuči o patriotizmu – nastavio je Agaj.

U skupštini se trenutno vodi rasprava i o tome kako je došlo do svealbanske većine 2020. godine, a Musliju je priznao da je imao dogovor sa Mitrovićem i Arifijem o novoj vlasti.

-Međutim, to se promenilo kada je Albanija zahtevala da albanske stranke naprave koaliciju – rekao je Musliju.

Alternativa napustila „svealbansku koaliciju“ u Bujanovcu




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *