Predsednik opštine novcem svih građana čuva većinu: Arifi zapošljava kadrove svog zamenika Muslijua

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 26. jun 2023.- Predsednik Bujanovca Nagip Arifi spreman je da omogući zapošljavanje partijskih kadrova svog zamenika Šćiprima Muslijua kako bi sačuvao skupštinsku većinu, javlja reporter Bujanovačkih koji prati sednicu SO Bujanovac.

Sukob između predsednika opštine Nagipa Arifija i njegovog koalicionog partnera i zamenika Šćiprima Arifija, zbog kojeg je bila ugrožena vladajuća većina u Bujanovcu, biće prevaziđen tako što će Musliju dobiti ono što je zahtevao, a to su radna mesta.

U prilog tome govori nova tačka na dnevnom redu sednice Skupštine koja je u toku, a koja previđa izmenu aktuelne odluke o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru da bi Musliju dobio radna mesta za članove svog Pokreta za demokratski progres (PDP).

Ukoliko ova odluka bude usvojena, koalicioni mir platiće svi poreski obveznici Bujanovca.

Kako saznajemo, on je zahtevao šest radnih mesta na neodređeno vreme u Domu kulture i JP Komunalac, a da bi to bilo ispunjeno neophodna je promena odluke iz 2017. godine. Po toj odluci ukupan broj zaposlenih u Opštinskoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama ograničen je na 467.

Opštinska vlast izgubila većinu, opozicija od Arifija traži ostavku

Šef bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović upozorio je vladajuću većinu da se ta brojka ne može menjati bez saglasnosti Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samopravu.

-Imajte u vidu da vam ovo menjanje neće proći. Broj zaposlenih mora da ostane 467, a vi možete nekome da smanjite broj zaposlenih da bi drugome povećali. Pretpostavljam da planirate da smanjite broj radnika vrtiću – rekao je Mitrović.

Vrtić, inače, vodi direktor iz srpske zajednice.

Mitrović je tražio i objašnjenje kako je završena prošla sednica, odnosno da li je prekinuta i sada nastavljena ili je ovo nova sednica.

-Za Odluku o završnom računu smo već glasali i nije bilo dovoljno glasova za usvajanje. Sada je ta odluka ponovo na dnevnom redu, pa pitam da li je ovo nova ili stara sednica – rekao je Mitrović.

-Nova je sednica, valjda si video da piše da je treća sednica – odgovorio je predsednik Skupštine Enver Ramadani, nakon čega se rasplamsala raspava između njega i Mitrovića, čiji deo možete videti na kraju ovog teksta.

Mitrović je ponovo opomenuo Ramadanija da prema odbornicima mora da se odnosi sa poštovanjem.

Musliju nije demantovao da je zahtevao nova radna mesta za članove svoje partije, ali je negirao da zahtev za rešavanje duga prema JP „Komunalac“ koji ima kafić na trgu, navodno u njegovom vlasništvu.

-To su dezinformacije, moji dugovi su moji dugovi – rekao je Musliju za skupštinskom govornicom.

Dok ovo javljamo u skupštini se nastavlja raspravlja, a dnevni red još uvek nije usvojen.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *