Skupština: Ramadani tvrdi da direktor Vrtića diskriminiše i albansku decu, Arifi o Aleksićevom „porodičnom vaspitanju“

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 26. jun 2023. – Predsednik Skupštine Enver Ramadani rekao je na sednici lokalnog parlamenta koja je u toku da direktor Vrtića Milovan Aleksić diskriminiše Albance tako što odbija da otvori grupe za albansku decu, ali i kroz zapošljavanje, dok prvi čovek Bujanovca Nagip Arifi naglašava da Opština nema nikakve ingerencije u Ustanovi „Naša radost“ iako daje novac za plate. Arifi se, osim toga, bavio i Aleksićevim „porodičnim vaspitanjem“.

Od 16 radnika, koliko je zaposlio, samo je dvoje iz albanske zajednice – rekao je Ramadani između ostalog.

Arifi je naglasio da je „situacija u vrtiću nepodnošljiva“.

Za plate Opština daje 1,2 miliona evra, a zbog direktora nemamo nikakve ingerencije u toj ustanovi – rekao je Arifi.

Alternativa: Šćiprim Musliju trguje patriotizmom

Aleksićev partijski šef Nenad Mitrović, predsednik SNS u Bujanovcu, odbacio je Ramadanijeve navode i branio direktora rekavši da za albanske grupe nema prostorija, kao i da su problem kadrovi. Potom je dogovoreno da i srpski odbornici učestvuju u radu radne grupe koja će baviti problemima u Vrtiću.

-Mešovita radna grupa da se formira i da utvrdi činjenice o situaciji u vrtiću, vezano za zapošljavanje i grupe. Ako je direktor uzrok problema slažem se da ga smenimo, ali da se prvo sve utvrdi – odgovorio je Mitrović predsedniku Skupštine.

Tokom Arifijevog govora Mitrović je napustio sednicu pa nije odgovorio na navode predsednika opštine o „porodičnoj kulturi Aleksića“.

-Kada sam pitao Mitrovića zašto se Aleksić tako ponaša, odgovorio je: „Takva mu je porodična kultura“ – rekao je Arifi.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *