Predsednik MZ Ljiljance o Arifijevom obećanju: Ne treba novi bunar predsedniče, na Rujnu ima vode u izobilju

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 28. jun 2023. Posle obećanja predsednika opštine Bujanovac Nagipa Arifija u skupštini da će uskoro biti otvoren novi bunar kako bi se rešilo pitanje vodosnabdevanja reagovao je predsednik Mesne zajednice Ljiljance Slavoljub Ristić podsetivši predsednika da je izvorište sa izobiljem vode već pronađeno na Rujnu.

-Imamo izvorište koje ima dovoljno vode i za Bujanovac i za okolna sela. Ta voda je ispravna, izvire sama na bušotini. Potrebno je da Opština finansira dovođenje vode do postojeće mreže i biće za sve. Apelujem na opštinsku vlast da uradi sve što je neophodno da se ovaj projekat od suštinskog značaja za celu opštinu što pre realizuje – kaže za Bujanovačke Ristić.

Upravo on je prošle godine inicirao iskopavanje izvorišta na Rujnu, ali se sada čeka na izradu projekta dovođenja vode do Ljiljanca, što je u nadležnosti opštinskih službi.

Voda sa Rujna rešava problem nekoliko sela, Arifi na potezu

Nemam ništa protiv bušenja još jednog bunara, ali to je mačka u vreći. Opština treba da usredsredi svu svoju pažnju na izvorište na Rujnu. Ne znam zašto odbornici zaboravljaju ili namerno ignorišu to izvorište dok raspravljaju o vodosnabdevanju. Ponavljam, tamo ima vode koja se samoizliva, samo treba da je dovedemo i uključimo u sistem vodosnabdevanja i rešili smo problem – naglašava Ristić.

On je našem portalu potvrdio da je posle više nedelja rešen problem sa buster pumpom u Ljiljancu.

-Ipak, to nije nikakvo rešenje kad vode nema dovoljno. Uključi se pumpa uveče, kad se smiri potrošnja u Bujanovcu, pa je koliko-toliko ima i u selu.To nije nikakvo rešenje već samo izvorište na Rujnu – ponavlja Ristić.

Dodao je da su preduzeti neki koraci na izradi projektne dokumentacije i da se nada da će sve biti završeno u najkraćem roku.

Halili: Vodosnabdevanje loše zbog vađenja peska iz Morave, Arifi najavio restrikcije




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *