U subotu druga protestna šetnja u Vranju

Bujanovac, Vranje, 30. jun 2023. – Drugi protestni skup „Vranje protiv nasilja“ biće održan u subotu od 19 sati, a okupljanje je zakazano na šetalištu kod Robne kuće, saopštila je Grupa građana Vranja.

„Na protestu će se obratiti dugogodišnja ekološka i od skoro politička aktivistkinja, koja je više puta pretrpela nasilje lokalnih šerifa iz vlasti, male opštine u Pčinjskom okrugu“, stoji u saopštenju.

Pored nje, kako se navodi, skupu će se obratiti i Vranjanac, student prava u Nišu.

Nekoliko stotina Vranjanaca na protestu „Srbija protiv nasilja“

Nakon njihovog govora organizatori će ponoviti zahteve protesta Srbija protiv nasilja, nakon čega će okupljeni građani krenuti u mirnu i dostojanstvenu šetnju.

„Ovog puta trasa šetnje će biti nešto duža – od Robne kuće u centru preko Beogradske ulice do kružnog toka, potom Partizanskom do Skupštine grada, a onda šetalištem, Ulicom Kralja Stefana Prvovenčanog do Robne kuće“, stoji u saopštenju.

Organizatori apeluju na sugrađane da šetnja bude mirna i dostojanstvena.

„Ukoliko i bude nekih provokacija, ne uključivati se jer se upravo protiv toga i borimo. Svaku vrstu provokacije prijaviti redarima koji će dalje to preneti policiji koja će biti prisutna“, dodaju organizatori.

Policija je, kako kažu, u obavezi da obezbedi skup i zaštiti pravo na okupljanje i protest i zahvaljuju se Policijskoj upravi Vranje koja je svoj posao na prošlom skupu odradila veoma profesionalno.

„Vidimo se na skupu oslobodjeni straha i željni prava, pravde i slobode“, navodi se u saopštenju.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *