Halili: Nesavesni građani krivi za situaciju na deponiji

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 3. jul 2023. (foto screenshot RTS) – Direktor bujanovačkog JP „Komunalac“ Ruždi Halili kaže da će kada počne da funkcioniše transfer stanica višegodišnji problem gradske deponije biti trajno rešen. Do tada će deponija, koja je pred istekom roka trajanja, nastaviti da se širi i na okolne privatne njive i zagočava život meštanima. Halili za ovo krivi nesavesne građane.

-Treba i opštinska i republička inspekcija da dođu i uvere se da mi radimo sve što je u našoj moći, ali da ne možemo da izađemo na kraj sa nesavesnim građanima – rekao je Halili jutros za RTS.

O ekološkoj katastrofi koju predstavlja deponija u Bujanovcu naš portal je više puta pisao i kada je reč o požarima, ali i o uzurpaciji okolnih privatnih imanja.

U iščekivanju transfer stanice, odnosno početka rada ovog svojevrsnog reciklažnog centra, prošlo je gotovo 10 godina, a potrošeno je nekoliko stotina miliona dinara.

Arifi najavio završetak transfer stanice, građani se nadaju rešavanju problema deponije

Halili kaže da očekuje da će Opština Bujanovac uskoro potpisati ugovor o korišćenju sredstava zajma iz programa integrisanog upravljanja čvrstim otpadom, koji će omogućiti konačni završetak transfer stanice.

 

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *