Rekonstrukcija škola: Srušena stara sala škole „Sveti Sava“, druga faza u OŠ „B. Radičević“ od sledeće nedelje

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 6. jul 2023. Rekonstrukcija zgrade Srednje škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu u punom je jeku, a pre dva dana je porušena stara fiskulturna sala. Rekonstrukcija, međutim, ne podrazumeva nadogradnju ili proširivanje sale već će kvadratura ostati ista– rekla je za Bujanovačke načelnica opštinskog Odeljenja za investicije i razvoj Fazila Azemović.

-Rekonstrukcija sale obuhvata sve u obimima kako je bilo i do sada, znači neće biti nikakve dogradnje, nadgradnje i proširivanja prostorije, ali će sve biti novo – kaže Azemovićeva.

Kako je rekla, kompletna rekonstrukcija škole znači da će ostati samo konstruktivni elementi koji moraju da stoje, sve ostalo se menja i biće novo, ali bez proširivanja postojećih prostorija.

-Sve od obrade podova, obrade zidova pa do krova, oluka, prozora, vrata unutrašnjih i spoljašnjih, sve će biti novo – objašnjava Azemovićeva.

Kao zvaničan početak radova na rekonstrukciji SŠ „Sveti Sava“ računa se 8. jun, a izvođač radova je firma Vijator koja ima rok od 300 kalendarskih dana za završetak kompletne rekonstrukcije, o čemu su Bujanovačke ranije pisale.

Ovaj projekat košta 200 miliona dinara, a novac stiže iz evropskih fondova.

-Sledeće nedelje počinje i druga faza rekonstrukcije Osnovne škole „Branko Radičević“, koja podrazumeva parterno uređenje, fasadu škole i salu. Pored toga, druga faza podrazumeva i sređivanje dela instalacija koje su rađene u prvoj fazi, ali izlaze iz škole i sada će se sređivati kroz dvorište – dodaje Azemovićeva.

Firma iz Novog Sada dobila posao od 150 miliona u Bujanovcu

Na pitanje da li će učenici narednu školsku godinu početi u školi „Branko Radičević“, Azemovićeva odgovara:

-Mi se trudimo, tako da ćemo forsirati radove koji se tiču unutrašnjosti škole kako bi deca mogla da krenu na vreme. Postoje tri ulaza, da li će se organizovati da deca krenu 1. septembra ili će se čekati da ceo objekat bude tehnički primljen, ne mogu sad precizno da kažem, videćemo – kaže Azemovićeva.

Podsetimo, posao rekonstrukcije sportske sale u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Bujanovcu, vredan 150 miliona dinara, dobila je novosadska firma GAT.

-Ono što je najbitnije je činjenica da je rekonstrukcija škola ugovorena, da se radi – zaključila je Azemovićeva.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *