I Opština pitala Halilija gde je čistilica ulica od 13,5 miliona

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 11. jul 2023. Za proteklih šest meseci od kada je dopremljena u Bujanovac čistilicu ulica plaćenu 13,6 miliona dinara građani gotovo da nisu imali prilike da vide na ulicama grada. Umesto mašine od 115.000 evra bujanovačke ulice se i dalje čiste metlama.

Opština Bujanovac je potpuno novu čistilicu dobila krajem prošle godine, o čemu su Bujanovačke pisale i to je prvi i poslednji put kada su je građani videli. Čistilica je potom ustupljena JP „Komunalac“.

Zašto se ne koristi pitali smo direktora komunalnog preduzeća Ruždija Halilija, koji nastavlja da se ponaša kao da je JP „Komunalac“ njegova privatna firma i ne odgovara na naša pitanja koja se tiču javnog interesa.

Da je pitanje potpuno legitimno praktično su potvrdili u Opštini. Šef kabineta predsednika opštine Sali Salihi rekao je našem portalu da je isto pitanje postavio Haliliju prošle nedelje.

-Rekao mi je da je radnik zadužen za čistilicu trenutno da  odmoru. Kad se bude vratio čistilica izlazi na ulice – kaže Salihi.

Dok se radnik ne vrati sa odmora, koji izgleda traje duže nego uobičajeno, za čistoću u gradu zadužene su metle.

Za „metenje ulica“, stoji u budžetu za ovu godinu, Opština plaća JP „Komunalac“ 20,5 miliona dinara na godišnjem nivou.

Inače, za kupovinu čistilice Opština je iz svog budžeta platila 6,6 miliona, a 7 miliona je stiglo kao donacija iz Ministarstva zaduženog za razvoj najsiromašnijih opština.

Bujanovačke su ranije pisale da se Opština odlučila za kupovinu nove čistilice iako ima takvu mašinu koja je pre šest godina takođe ustupljena JP “Komunalac”.

Bujanovac kupuje čistilicu ulica, dok ona kupljena pre 4 godine trune kod majstora




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *