Bujanovac kupuje čistilicu ulica, dok ona kupljena pre 4 godine trune kod majstora

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 27.  maj 2021. Opština Bujanovac će potrošiti 7 miliona dinara na novu čistilicu ulica, novac Ministarstva koje vodi Novica Tončev, iako je takva mašina kupljena i ustupljena JP „Komunalac“ na korišćenje pre četiri godine.

Ta čistilica, međutim, na ulicama Bujanovca je viđena svega nekoliko puta, a onda se pokvarila, kako saznajemo od zaposlenih u „Komunalcu“. Danas se nalazi ispred jedne auto-mehaničarske radionice na ulazu u Bujanovac.

-Pokvarila se ubrzo po prijemu, bolje reći pokvarili su je oni koji su njome rukovali. Gotovo da nije ni korišćena- svedoči za naš portal radnik Komunalca.

Čistilica prilikom predaje Komunalcu pre 4 godine

Ista čistilica danas, 4 godine kasnije

Mašina plaćena skoro 6 miliona dinara sa PDV, ustupljena je komunalnom preduzeću u junu 2017. godine sa ciljem da donese “napredak u odnosu na dosadašnji način održavanja javnih gradskih površina“, kako je rekao tadašnji predsednik opštine Šaip Kamberi, o čemu su Bujanovačke pisale.

Na čelu „Komunalca“ tada je bio Adem Hasani, koji je tokom svog mandata, pored ostalog, umeo i da angažuje bivšeg radnika kao pravnog savetnika za naknade od 1,5 miliona dinara, pored tri pravnika u preduzeću.

Gde je i zašto se ne koristi čistilica od 6 miliona, dok se opština priprema da kupi drugu za milion dinara skuplju, pitali smo direktora „Komunalca“ Ruždija Halilija, ali nam on nije odgovorio.

Ipak, kako rekosmo na početku, locirali smo je ispred jedne auto-mehaničarske radionice.

Sedam miliona dinara za novu čistilicu Opština će dobiti kroz Program podrške nerazvijenim opštinama, o čemu su Bujanovačke, takođe, više puta pisale.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *