Posle pisanja i objava Bujanovačkih počelo veliko čiščenje: Inspekcija u akciji (foto)

Piše: N. Stevanović

Jedna od jučerašnjih objava Bujanovačkih

Bujanovac, 11. jul 2023. Posle bezbroj tekstova i objava Bujanovačkih o katastrofalnoj situaciji po pitanju čistoće grada i ogromnog nezadovoljstva građana Opština se oglasila saopštenjem u kojem se navodi da je komunalna inspekcija naložila JP “Komunalac” da očisti grad. Na priloženim fotografijama može se videti da je konačno očišćen prostor iza lokala na trgu, koji je u ponedeljak izgledao kao prava deponija u centru grada, a radilo se i na ostalim kritičnim tačkama.

“Opštinska inspekcija je u izvršavanju svojih dužnosti naložila Javnom preduzeću „Komunalac“ da očisti grad i isprazni kontejnere širom Bujanovca”, saopšteno je iz Opštine.

Posle pisanja Bujanovačkih jedno smetlište manje

Naglašavaju i da je Služba za inspekcijske poslove preduzela administrativne mere protiv svakog privrednog subjekta i građana koji  odlažu smeće van za to predviđenih mesta.

“Održavanje čistoće je građanska dužnost i svi moramo da doprinesemo”, navodi se u objavi.

Iz Opštine poručuju i da je inspekcija je saradnji sa saobraćajnom policijom počela sa raščišćavanjem trotoara koje zauzimaju nepropisno parkirana vozila.

“Inspekcija je kontrolisala i izlaganje robe van pijace i zabranila korišćenje javnih površina onima koji nemaju dozvole za to, kako bi se oslobodili svi javni prostori za nesmetano kretanje građana. Uklonjena je sva roba izložena na trotoarima, ispred apoteke i gradske pošte”, kaže u Opštini.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *