Preduzetnici još uvek čekaju odluku o subvencijama, iz komisije odgovaraju: Radimo, ima 222 prijave

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. jul 2023. Bujanovački preduzetnici koji očekuju subvencije od Opštine preko ranije raspisanog konkursa ponovo su nezadovoljni radom komisije koja ocenjuje njihove prijave i navode da se kasni sa objavljivanjem rezultata.

-Rok za prijavu je bio do 13. juna, a rečeno je da će rezultati izaći u roku od 14 dana. Prošlo je tačno mesec dana i još uvek nema nikakvih rezultata niti informacija. Mi kao preduzetnici ne znamo na čemu smo, jer smo poslali profakture i sad čekamo u prazno, ne znamo da li da poručujemo to što smo planirali da kupimo unapredimo naše objekte ili ne – obratio se našem portalu jedan od lokalnih preduzetnika.

Otvoren konkurs za preduzetnike, Opština deli 20 miliona

Na pitanje kad će komisija za vrednovanje projekata doneti odluku ko će dobiti subvencije i u kojem iznosu, predsednik komisije Besart Bakiu nije mogao da kaže ništa preciznije i konkretnije od „uskoro“.

-Danas smo imali sastanak. Biće rezultati konkursa uskoro. Radimo na tome – rekao je Bakiu.

Od njega smo saznali da su 222 firme konkurisale za 20 miliona dinara koliko je Opština spremila za podsticaje u preduzetništvu.

Raspodela subvencija za preduzetnike i ranije je izazivala nezadovljstvo onih kojima su sredstva namenjena, a najviše problema je bilo pre dve godine, o čemu su Bujanovačke više puta pisale.

Konačno: Subvencije od po 150.000 za 80 bujanovačkih preduzetnika




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *