Novi protest „Vranje protiv nasilja“ u petak

Bujanovac, 20. jul 2023. Peti protest „Vranje protiv nasilja“ biće održan u petak od 19 časova na šetalištu ispred Robne kuće u Vranju, saopštili su organizatori Grupa građana Vranja.

-Peti protest posvećujemo mladima – kažu organizatori.

Na prošlom protestu, kako kažu, okupljeni su imali prilike da čuju šta misle studenti o sistemu u kome živimo svi mi, o sistemu koji tera mlade iz ove zemlje. Zato će se i ovog puta okupljenima obratiti još jedna mlada osoba, Vranjanka Staša Cvetković, studentkinja Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, aktivna u grupi Studenti protiv nasilja.

Protest „Vranje protiv nasilja“: Dok oni ne odu Srbija mora da stane

-Žalosno je da je mladima glavni cilj da odu iz naše lepe Srbije.  Svedoci smo da se gotovo niko od studenata ne vraća u Vranje nakon završenih studija. Grad bez perspektive koji polako, ali sigurno odumire. Manje nas je za 10.000 ljudi u odnosu na popis iz 2011. godine, uglavnom mladih i radno sposobnih – dodaju organizatori protesta.

Ovog puta će se šetati produženom trasom, od Robne kuće, do kružnog toka, pa do Opštine, a potom ulicom Kralja Stefana Prvovenčanog sve do raskrsnice sa ulicom Jovana Hadži Vasiljevića.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *