Mala Albanka blistala na kampu u Sokobanji

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 26. jul 2023. Na letnjem košarkaškom kampu u Sokobanji među malim košarkašima OKK Play 017 iz Bujanovca bila je i Lamisa Ebibi, devojčica albanske nacionalnosti, ćerka jednog od najboljih bujanovačkih košarkaša Ebibija Sabedina.

-Posle dužeg niza godina opet je na našem kampu učestvovala jedna devojčica albanske nacionalnosti. Ona se zove Lamisa Ebibi i ćerka je našeg dugogodišnjeg igrača i jednog od najboljih košarkaša koga je Bujanovac imao Ebibija Sabedina – kaže osnivač i trener OKK Play 017 Nenad Stajić.

Lamisa je, po rečima trenera, pokazala kako treba svako od kampera da se odnosi prema treningu, trenerima, drugaricama i drugarima.

-Bilo nam je zadovoljstvo trenirati je – dodaje Stajić.

Posebno takmičenje imala je grupa od tri najmlađa kampera, koji su imali takmičenja kao i sve ostale grupe.

-Sergej Arsić, Filip Bogdanović i Jakov Menković svojim zalaganjem na treninzima, ali pre svega motivacijom i disciplinom, mogu biti primer i mnogo starijim dečacima. Svi oni su iz ovih razloga nagrađeni medaljama – kaže Stajić.

Svi učesnici kampa dobili su zahvalnice, a najbolji među njima nagrađeni su medaljama.

Među devojčicama prvo mesto u šutu za dva poena osvojila je Mila Dobardžijev, dok je na poligonu i u igri jedan na jedan najbolja bila i osvojila prvo mesto Irina Arsić.

Kada je reč o dečacima prvo mesto u šutu za dva poena, kao i prvo mesto u igri jedan na jedan osvojio je Nemanja Mladenović, dok je na poligonu najbolji bio Luka Veljković.

U najstarijoj grupi (2006. godište i mlađi) prvo mesto u šutu za 2 poena osvojio je Đorđe Đorđević, prvo mesto u šutu za 3 poena osvojio je Vukan Veličković, dok je na poligonu najbolji bio Nemanja Aleksić.

-Ja sam prezadovoljan, deca su baš dobro trenirala, bila su posvećena maksimalno. Posebno bih izdvojio njihovu disciplinu i mogu slobodno reći da je ovo jedna od najdisciplinovanijih košarkaških generacija koje je naš klub imao – ponosno ističe Stajić.

Svi su, kako kaže, počev od osoblja i gostiju hotela pa sve do učesnika drugih kampova, pohvalili njihovu disciplinu i posvećenost.

-U subotu i nedelju sa nama je bio i trenirao predsednik Mini basket udruženja Srbije Rade Georgijevski, što je svima nama mnogo značilo – dodaje Stajić.

Slobodno vreme deca su koristila da se kupaju u reci i bazenu, da idu u akva park, igraju društvene igre, a uveče da šetaju gradom.

Letnji košarkaški kamp u Sokobanji za male košarkaše OKK Play 017 iz Bujanovca trajao je šest dana.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *