Teodori potrebno još samo 1000 evra za lečenje u Turskoj

Bujanovac, 26. jul 2023. Maloj Teodori Stajić iz Vrtogoša nedostaje još 122.900 dinara kako bi nastavila lečenje u Turskoj i primila drugu terapiju koja joj je zakazana za 1. avgust.

Teodora je u junu primila prvu dozu matičnih ćelija  u „Live“ bolnici u Turskoj i nakon terapije osećala se dobro.

-Vodili smo Teodoru u Tursku, primila je dve doze leka, ali to je samo početak, njoj je potrebno ukupno šest doza – rekao je ranije za naš portal Teodorin otac Bojan Stajić i dodao da je sledeća terapija Teodori zakazana za 1. avgust.

Na pitanje kako je Teodora reagovala na prvu i drugu dozu leka, Stajić je rekao:

-Reagovala je dobro, primila je dve doze u totalnoj anesteziji, sa razmakom od nedelju dana. Imala je bolove nakon toga u kičmi, ali je sve lavovski podnela. Ona se sad bolje oseća, ali je još uvek rano za prognoze jer nismo ispunili celu terapiju, treba da primi još četiri doza.

 Podsetimo, Teodora Stajić, desetogodišnja devojčica iz Vrtogoša, ima epilepsiju od ranog detinjstva, dnevno i po nekoliko desetina epileptičnih napada. Preporučeno joj je lečenje matičnim ćelijama u Turskoj, za koje je potrebno oko 7 miliona dinara koje porodica Stajić ne može sama da prikupi, o čemu su Bujanovačke ranije pisale.

Za pomoć Teodori otvoreni su računi preko fondacije „Pokreni život“, porukom 140 na 3800 pomažemo Teodori da ima srećnije detinjstvo. Cena poruke je 200 dinara.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *