Bujanovački narodnjaci i zvanično okrenuli leđa Vuku Jeremiću

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 7. avgust 2023. Dojučerašnji šef bujanovačkog odbora Narodne stranke i regionalni koordinator partije za Pčinjski okrug Saša Arsić potvrdio je da on lično i narodnjaci na jugu Srbije ostaju uz Miroslava Aleksića, nakon što je u nedelju obelodanjeno da Aleksić sa pristalicama napušta Narodnu stranku i osniva Narodni pokret Srbije.

-Ovo što je do sada uradio gospodin Vuk Jeremić njemu neka služi na čast. U Pčinjskom okrugu je ugasio povereništvo u Surdulici mimo statuta zato što je predhodni izvršni odbor pre samo 40 dana produžio mandat istom, smene Miroslava Aleksića i ostalih iz predsedništva samo su pokazale strah od fer izbora na skupštini – navodi Arsić.

Saša Arsić: Svim srcem smo uz Mikija Aleksića

On je sredinom jula, kada su se pojavile informacije o sukobu između Aleksićeve i Jeremićeve struje, naglasio da svi odbori u Pčinjskom okrugu podržavaju Aleksića.

-Pričaju o demokratiji, pa izvinite ako 100 odbora u Srbiji želi da ih vodi Miroslav Aleksić, a 24 Vuk Jeremić da li je to dovoljan pokazatelj da neko treba sam bez izbora da se skloni sa mesta predsednika stranke. U Topoli pokrećemo novu priču koja će sasvim sigurno pokazati da smo na pravom putu. Do pobede dragi saborci – istakao je Arsić.

U nedelju su delegati 106 od 126 odbora Narodne stranke iz cele Srbije na sastanku na Oplencu kod Topole dali su podršku Miroslavu Aleksiću i odlučili da od danas istupe iz te stranke.

Novi pokret će nastupati pod nazivom Narodni pokret Srbije, kako se i zvala prva stranka koju je Aleksić osnovao 2017. godine i od naredne sedmice krenuće u prikupljanje 10.000 potpisa za registrovanje nove stranke.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *