Psi napadaju ljude na šetalištu, gosti u lokalima ne mogu na miru da jedu

Piše: I. Jovanović
Bujanovac, 8. avgust 2023. – Od napuštenih pasa, kojih je sve više na ulicama Bujanovca, građani ne mogu na miru da jedu u baštama na šetalištu. Vlasnica kioska brze hrane Maja Trajković kaže da je jedan od najgorih dana bio ponedeljak, kada je čopor pasa bukvalno ceo dan šetao ispred kioska i napadao ljude.

-Napali su sinoć (ponedeljak uveče) našu radnicu, a moja ćerka nije mogla da ode do prodavnice od njih. Nismo mogle da izađemo iz kioska, zvale smo dečka iz kladionice da ih najuri da bismo mogle da izađemo, a jednu radicu iz kazina su takođe napali – kaže za Bujanovačke Trajkovićeva.

Ljudi ne mogu na miru da jedu, do nedavno se samo jedan pas muvao oko lokala, a sada ih je, kako kaže, po pet, šest u svakom trenutku i tu su od jutra do mraka. U njene trvrdnje uverio se i reporter Bujanovačkih.

-Plašimo se svi, agresivni su, zamislite da napadnu neko dete – kaže Trajkovićeva.

Psi lutalice napadaju ljude na trgu u Bujanovcu

Ovo nije prvi put da se ogorčeni Bujanovčani javljaju našem portalu i pokušavaju da apeluju na nadležne u JP Komunalac da reše problem sa psima lutalicama.

Za uklanjanje pasa lutalica u ovoj godini Komunalac je sklopio ugovor sa firmom Avenija vredan 2 miliona dinara.

Za firmu Avenija vezuju se brojne kontroverze, a nevladine organizacije koje se bave zaštitom životinja više puta su ukazivale na nehumano postupanje prema životinjama.

“Ogromne sume novca se isisavaju iz budžeta opština na ime pomoći u zbrinjavanja pasa, ali se broj beskućnih pasa na ulicama ne smanjuje. Psi se ne sterilišu, ne zbrinjavaju, ništa se ne menja, samo novac nestaje, a psi se muče i ubijaju, iako je i mučenje i ubijanje zakonom zabranjeno”, navodi se u tekstu NVO Koalicija za život.

Akcije hvatanja pasa lutalica, iz Komunalca upozoravaju građane da vode računa o svojim ljubimcima




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *