Radovi u OŠ „B. Radičević“ neće biti gotovi do 1. septembra, neizvesno gde će đaci započeti školsku godinu

Piše: I. Jovanović

Tasić: Ne mogu ništa za sada da kažem

Bujanovac, 10. avgust 2023. – Rekonstrukcija Osnovne škole „Branko Radičević“ u Bujanovcu neće biti završena do početka školske godine, potvrdio je Bujanovačkim direktor Nenad Tasić i istakao da je od Ministarstva prosvete tražio saglasnost i procenu da li deca mogu da se vrate u svoju matičnu školu dok su radovi u toku. On, međutim, nije mogao da kaže da li će „Brankovci“ i ovu školsku godinu započeti u prostorijama Škole „Sezai Suroi“, u koju su privremeno izmešteni od drugog polugođa školske 2021/23.

-Svi smo za to da se 1. septembra vratimo u svoju školu, i nastavnici, i roditelji, i deca, i ja, ali ne zavisi od nas – kaže Tasić posle današnjeg sastanka sa predstavnicima lokalne samouprave i izvođača.

Radovi se, kako kaže, uveliko obavljaju, ali ne može precizno da nam odgovori na pitanje kada će biti završeni.

-Imaćemo još sastanaka, ništa više od toga ne mogu da kažem – kaže Tasić.

Škola „B. Radičević“ raskopana, radnika ni na vidiku, a u četvrtak sastanak sa izvođačem

Bezbednost svakog deteta je, kako naglašava, na prvom mestu i zbog toga je Ministarstvu prosvete uputio zahtev u kome traži saglasnost da li nastava može da se odvija u školi iako svi radovi u drugoj fazi nisu završeni.

-Meni je najvažnije da svako dete bude bezbedno, a ako ne dobijemo saglasnost od Ministarstva onda ćemo dalje dogovarati šta ćemo raditi, jer je sasvim izvesno da radovi do 1. septembra neće biti završeni – naglašava Tasić.

Na pitanje da li će u slučaju da ne dobiju saglasnost nastava početi u SŠ „Sezai Suroi“ po šemi koja je važila u prethodnoj školskoj godini, Tasić odgovara:

-Ne znamo ništa, imaćemo još sastanaka, traži se rešenje, ne mogu ništa više da kažem o tome.

Podsetimo, prva faza radova završena je još početkom godine, ali je povratak đaka odložen zbog grejanja. Nedavno je, međutim, zvanično počela i druga faza rekonstrukcije u kojoj je izvođač radova novosadska firma GAT, a projekat je vredan 150 miliona dinara.

Rekonstrukcija škola: Srušena stara sala škole „Sveti Sava“, druga faza u OŠ „B. Radičević“ od sledeće nedelje




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *