Vučić rekao da je Priština pod svoje uzela Mustafu, Bislimijev savetnik odgovorio predsedniku Srbije

Bujanovac, 14. avgust 2023. – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ,Priština novcem kontroliše Šaipa Kamberija, a da je sada pod svoje uzela i Ragmija Mustafu, koji je imenovan za savetnika zamenika kosovskog premijera Besnika Bislimija.

Ovo, kao i poseta premijera Kosova Albina Kurtija Tetovu koja je, po Vučiću, promocija „velike Albanije“ predsednik Srbije je ocenio kao zabrinjavajuće.

Ragmi Mustafi imenovan za savetnika prvog potpredsednika Vlade Kosova

„Ovo su zabrinjavajuće stvari, da nismo vojnički toliko puta jači, u pogledu tehnologije, naoružanja i svega ostalog, znate li koliko bi puta Kurti napao svaki deo Srbije? Pogledajte njegovu ideologiju, ne bi napao samo centralnu Srbiju, već i Severnu Makedoniju, Crnu Goru, a pitanje je šta bi bilo i sa Albanijom“, rekao je Vučić.

Objavom na FB reagovao je Ragmi Mustafa:

„Predsedniče Srbije, bilo bi dobro poduzeti hitne mere za prekid jezika diskriminacije, pasivizacije i kriminalizacije nad Albancima Preševa, Bujanovca i Medveđe. Kao i sprovođenje međunarodnih obveza koje proizlaze iz tri sporazuma potpisana s političkim predstavnicima Doline“, napisao je Mustafa.

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *