Bujanovačka Banja: I meštani i turisti guše se u smradu iz kanalizacije

Bujanovac, 16. avgust 2023. – Stanovnike Bujanovačke Banje, ali i goste obližnjeg prepunog lečilišta, već gotovo godinu dana muči smrad od kanalizacije koja se izliva u okolne livade. Našem portalu obratila se grupa meštana u nadi da možemo da im pomognemo jer su kod svih nadležnih institucija, od Komunalca do kabineta predsednika opštine naišli na zatvorena vrata.

Kako navode, problem je kanalizaciona pumpa, a to su nam nezvanično potvrdili i u Komunalcu. Kako navode, jedna pumpa izvađena je posle 6 meseci, a druga pre dvadesetak dana. Ta druga je radila sa 20% kapaciteta, „koliko da nam zamažu oči“. Sada nema ni jedne pumpe, niko ne reaguje a meštani sutaciju opisuju jednom rečju: karastrofa!

Izlivanje kanalizacije u Bujanovačkoj Banji: Od „sutra rešavamo problem“ meštani dobili malo sutra

-Zbog izlivanja kanalizacije u Bujanovackoj Banji, od smrad ne može da se živi. Mi meštani smo navikli, ali turisti šetaju i čude se, crvi na sve strane. Problem je što je pumpa je izvađena drugo, Komunalac novu neće da kupi dok je stara na popravci i niko ne može da ode u Inđiju, gde se servisira, da je preuzme jer treba da se plati a Komunalac ne može ni to, kažu građani.

Izlivanje kanalizacije u Bujanovačkoj Banji, u Komunalcu obećavaju da će sutra rešiti problem

O ovom problemu Bujanovačke su pisale najpre 18. novembra 2022, zatim 12. decembra kada nam je u Komunalcu rečeno da će „problem biti rešen sutra“. Temu smo ponovo pokrenuli 4. aprila ove godine, ali problem i dalje nije rešen.

Od tog „sutra“ prošlo je mnogo vremena a Banjčani i njihovi gosti i dalje žive u smradu.

Bujanovačke će u toku dana pokušati da o ovoj temi dobiju više informacija od nadležnih.

U Bujanovačku banju već stižu gosti sa vaučerima

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *