Inspekcija juri prodavce sa ulice na pijacu koja je pretvorena u taksi stanicu i parking

Bujanovac, 16. avgust 2023. – Jedino rešenje za ulične prodavce poljoprivrednih proizvoda je da svoju robu prodaju na pijaci iza Pošte, za onog ko hoće da radi ima mesta, kaže za naš portal načelnik službe za inspekcijske poslove Metin Ramizi i ponavlja da je prodaja na ulici strogo zabranjena.

Na našu konstataciju da iza Pošte nema dovoljno mesta, jer su taksisiti i druga vozila zauzeli čitavu stranu tog prostora, Ramizi odgovara:

Na jednoj strani ima mesta. Iz Komunalca su obećali da će očistiti i obezbediti uslove da bi tamo ljudi mogli da prodaju svoje proizvode – kaže Ramizi.

On dodaje da bi još neka lokacija u centru, koju bi odobrilo Opštinsko veće, rešila problem.

Prodavci su nedavno, kada je inspekcija počela redovno da ih sklanja sa ulice, kao lokaciju pogodnu za pijacu predložili prostor kod Gumoplastike.

Zbog zabrane ulične prodaje u Bujanovcu, poljoprivrednici iz Srpske Kuće robu nose u Vranje

-Moglo bi i tamo, zašto da ne ako Opštinsko veće to dozvoli i ako prostor ispunjava uslove. Međutim, sami prodavci bi trebalo da odu u Opštinu i razgovaraju o tome sa nadležnima – naglašava Ramizi.

Načelnik naglašava kako razume prodavce a njihovo kažnjavanje cilj, ali dodaje da prodaja na ulici nije dozvoljena, jer se time ugrožava bezbednost u saobraćaju, a i red mora da se zna.

-Ne kažnjavamo mi odmah, uvek pokušamo mirnim putem. Naši inspektori više puta upozore prodavce da sklone svoju robu, a ako ne sklone onda moraju da pišu prekršajnu prijavu – zaključuje Ramizi.

Podsetimo, grupa poljoprivrednika iz Srpske Kuće, koji svoje proizvode prodaju kod zatvorene benzinske pumpe u Bujanovcu, ranije danas se obratila našem portalu govoreći da su prinuđeni da sele svoje tezge u Vranje jer im u njihovom gradu inspekcija ne dozvoljava da od svog rada pošteno žive, već ih kažnjava.

-Neke naše komšije su već otišle u Vranje, a mi ćemo sada, nema nam drugog rešenja nego da svoje lubenice, dinje, crni luk i paradajz koji su vrhunskog kvaliteta prodajemo Vranjancima – kazao je prodavac iz Srpske Kuće i dodao da na zelenoj pijaci iza Pošte nema dovoljno mesta za sve.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *