Zbog zabrane ulične prodaje u Bujanovcu, poljoprivrednici iz Srpske Kuće robu nose u Vranje

Piše: I. Jovanović
Bujanovac, 16. avgust 2023. (Foto arhiva) –  Grupa poljoprivrednika iz Srpske Kuće, koji svoje proizvode prodaju kod zatvorene benzinske pumpe u  Bujanovcu, sele svoje tezge u Vranje jer, kako kažu, u njihovom gradu im inspekcija ne dozvoljava da od svog rada pošteno žive, već ih kažnjava.

-Evo uručili su mi rešenje da platim 10.000 dinara kaznu, svakodnevno dolaze i sklanjaju nas odavde, a na pitanje gde da prodajemo svoje proizvode niko nema odgovor – kaže ogorčeno naš sagovornik iz Srpske Kuće i dodaje da mu ne preostaje ništa drugo nego da ide u Vranje i tamo prodaje.

-Neke naše komšije su već otišle u Vranje, a mi ćemo sada, nema nam drugog rešenja nego da svoje lubenice, dinje, crni luk i paradajz koji su vrhunskog kvaliteta prodajemo Vranjancima – kaže prodavac iz Srpske Kuće.

Na zelenoj pijaci u Bujanovcu, kako kaže, nema mesta za njih.

Prodavci sklonjeni sa ulica oko pijace

-Dolaze ljudi iz Leskovca sa punim kamionima i na pijaci kod nas prodaju, a to što naši proizvodi propadaju nikog nije briga, za nas mesta nema. Ako danas ne prodam svoje proizvode moraću da ih bacim, ovo je čisto maltretiranje – dodaje prodavac.

Podsetimo, opštinska komunalna inspekcija počela je pre dve nedelje da uklanja prodavce sa bujanovačkih ulica, uz pretnju kaznom od 5.000 do 10.000 dinara.

Načelnik opštinske inspekcije Metin Ramizi rekao je tada Bujanovačkim da će se zavođenje reda nastaviti i u narednim nedeljama.

-Kao što možete da vidite, prilazne ulice gradskoj pijaci su potpuno prohodne i zaveden je red koji ćemo održavati u budućnosti. Sve ulične prodavce smo uputili na gradsku pijacu, a prethodno im je obezbeđeno mesto. Dakle, ima mesta za sve u krugu pijace i više neće biti prodaje na ulicama – rekao je ranije Ramizi.

Prodavci demantuju činjenicu da na pijaci ima mesta za sve, ističući da „svega ima samo reda nema“.

-Neka naprave pravi raspored na pijaci, da ne ide tezga sa jajima, pa sa zavesama. Neka nam obezbede adekvatna mesta i nema problema, niko neće tražiti mesto na ulici. Nije poenta samo da stanem negde, nego da nešto prodam. Ja i moja deca živimo od ove tezge, a njih baš briga– rekla je ranije za naš portal jedna Bujanovčanka.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *