Tasić: Obavestićemo roditelje na vreme gde će im deca krenuti u školu

Piše: I. Jovanović
Bujanovac, 16. avgust 2023. – Iako su do početka nove školske godine ostale još svega dve nedelje, još uvek se ne zna gde će „Brankovci“ pohađati nastavu. U kojoj školi i po kom rasporedu će učenici krenuti 1. septembra je tema koja se još uvek nije razmatrala, rekao je za Bujanovačke direktor škole Nenad Tasić ističući da će „Branko Radičević“ biti najlepša škola u Srbiji.

Ono što je izvesno da radovi neće biti gotovi do spetembra i da đaci neće u svoje klupe.

Najteži deo posla je urađen, a o tome gde će se nastava odvijati obavestićemo roditelje i građane na vreme. Svako dete mora da bude bezbedno i tu nema izuzetaka – zaključuje Tasić.

Kako saznajemo, viši razredi će nastaviti u „Sezai Suroi“, gde nastavu pohađaju od drugog polugođa 2022/23, ali je neizvesno gde će oni od prvog do četvtrog razreda koji su od početka rekonstrukcije išli u „Svetog Savu“ koja je trenutno takođe obnavlja.

Grupa roditelja javila se našem portalu tražeći da proverimo informaciju da li će niži razredi OŠ „Branko Radičević“ novu školsku godinu započeti u SŠ „Sezai Suroi“.

To nije tačna informacija, još uvek se ništa ne zna o tome, nismo još odlučili gde će koji razredi početi školsku godinu, jer ta tema nije bila na dnevnom redu. Mislim da u „Sezai Suroi“ ne bi ni bilo mesta za niže razrede – kaže Tasić.

Tasić objašnjava da se radovi u školi uveliko obavljaju, iako je najveći deo posla već odrađen.

Radovi u OŠ „B. Radičević“ neće biti gotovi do 1. septembra, neizvesno gde će đaci započeti školsku godinu

-Sada se dovode struja i vodovodni priključak do škole, stigao je i materijal za fasadu, radi se punom parom – kaže Tasić i ponavlja da mu je bezbednost svakog deteta na prvom mestu i da dok škola ne bude u potpunosti funkcionalna neće se održavati nastava u njoj.

Od Ministarstva prosvete još uvek nije dobio saglasnost da li deca mogu da krenu u renoviranu školu, a to je, kako kaže, najvažnije od svega.

-Što je do škole i do mene uradili smo, dajemo sve od sebe i tražimo najbolje rešenje, a na činjenicu da ćemo imati najlepšu školu u Srbiji možemo da budemo ponosni – dodaje Tasić.

Unutrašnjost škole je, kako kaže, fenomenalno urađena. Učionice su prelepe, montiraju se veliki televizori i računari sa brzim internetom koje će imati svaka učionica, što će u mnogome popraviti kvaitet nastave.

 




One thought on “Tasić: Obavestićemo roditelje na vreme gde će im deca krenuti u školu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *