Porodica Tasić iz Pretine moli za cisternu vode kako bi spasili stoku

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 23. avgust 2023. Domaćinstvu Petra Tasića iz sela Pretina u Kleničkom kraju hitno je potrebna pomoć Opštine Bujanovac, jer velika suša sada već ozbiljno ugrožava stoku koju Tasići čuvaju. Bujanovačke su kontaktirale načelnika opštinskog Štaba za vanredne situacije Alija Aslanija koji je obećao da će odmah razgovarati sa rukovodstvom JP „Komunalac“ kako bi u Pretinu bila dopremljena cisterna sa vodom.

Kada smo Aslaniju rekli da Tasić i njegova supruga čuvaju četiri krave i desetak koza rekao je da će učiniti sve što je u njegovoj moći da se ovim starijim ljudima obezbedi voda.

-Nisam znao za taj slučaj. Do sada smo već pomagali sa vodom i reagovali u nekoliko situacija slanjem cisterne u više mesta, to ćemo uraditi i sada – rekao je našem portalu Aslani.

Kako nam javljaju iz sela, Tasići se od početka leta nekako snalaze da obezbede vodu za piće za sebe, ali je zbog velike suše presušio lokalni potok, a vode nema u bunaru i izvoru.

-Ugrožena im je stoka jer nemaju nikakve alternativne izvore vode za ovu namenu. Tražili su pomoć od određenih ljudi koji rade u Opštini Bujanovac, ali za sada pomoći nema – kaže naš sagovornik.

U mahali u kojoj su Tasići živi samo još jedna starija žena.

-Deca su im napustila selo, povremeno im dođu unuci. Red je da se pomogne ljudima, traže samo vodu – dodaje sagovornik našeg portala.

U Bujanovac stiglo upozorenje Sektora za vanredne situacije: Obezbediti vodu za piće




One thought on “Porodica Tasić iz Pretine moli za cisternu vode kako bi spasili stoku

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *