OŠ „B. Radičević“: Viši razredi nastavljaju u „S. Suroi“, niži najverovatnije prelaze u seoske škole

Piše: I. Jovanović

Nenad Mitrović

Bujanovac, 29. avgust 2023. Niži razredi bujanovačke Osnovne škole „Branko Radičević“ novu školsku godinu počeće najverovatnije u nekoj od seoskih škola, dok će viši razredi nastavu od 1. septembra pratiti u Srednjoj školi „Sezai Suroi“ kao i do sada. Istureno odeljenje u Rakovcu i osnovne škole u Levosoju i Žbevcu su neke od opcija za niže razrede, ali će se o tome odlučiti na sastanku zakazanom za sredu – kaže za Bujanovačke direktor Službe Koordinacionog tela Nenad Mitrović.

-Danas smo u Službi Koordinacionog tela imali sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave, izvođačem radova, nadzornim organom, predstavnicima komunalnog preduzeća i direktorom osnovne škole da bismo videli šta ćemo i kako oko početka školske godine – kaže Mitrović.

Rok za završetak druge faze radova je, kako kaže, 12. januar 2024. godine i dinamika radova ide po planu i onako kako je predviđeno, ali biće neizvesno što se tiče učenika od prvog do četvrtog razreda.

Tasić: Obavestićemo roditelje na vreme gde će im deca krenuti u školu

-Razgovarali smo svi o tome i akcenat je bio na garanciji bezbednosti dece, jer je to na prvom mestu. Pozivam roditelje da budu strpljivi i da imaju razumevanje, jer je bezbednost njihove dece ono što je svima nama najvažnije – dodaje Mitrović.

Pitao je, kako kaže, izvođača radova da li može fizički da se obezbedi neki ulaz koji bi bo bezbedan i dobio odgovor da je to vrlo teško uraditi.

-To su mala deca, neko će iz radoznalosti da prođe na gradilište neopaženo, ne daj Bože da se nešto desi, ko će onda da snosi odgovornost – objašnjava Mitrović i dodaje da će se u sredu nastaviti sa sastancima kako bi se donela odluka na koji način i gde će otpočeti nova školska godina.

Izvesno je da školska godina neće početi u školi „Branko Radičević“, a o drugim opcijama, odnosno o tome u kojim školama će biti dislocirana deca, će se, kako kaže, odlučiti na narednom sastanku.

-Tražimo najbolje rešenje. Ako bude neka seoska škola pogodna, onda moramo učenicima da obezbedimo i prevoz. Na raspolaganju nam stoji istureno odeljenje u Rakovcu, kao i osnovne škole u Levosoju i Žbevcu, ali su to za sada samo opcije o kojima se razgovara, ništa još uvek nije definitivno – dodaje Mitrović.

Viši razredi, odnosno učenici od petog do osmog razreda, školsku godinu će početi u prostorijama škole u kojoj su završili i prethodnu, odnosno u SŠ „Sezai Suroi“.

-Molili smo izvođača da se dinamika radova ubrza i da se rok ispoštuje kako bi u januaru imali spremnu školu i predatu na upotrebu. Još jednom apelujem na sve roditelje i zaposlene u školi da svi imamo strpljenja jer bezbednost dece treba da nam je na prvom mestu – kaže Mitrović za naš portal.

Savet roditelja Škole „B. Radičević“ traži sastanak za izvođačem radova




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *